Obrázek k článku Johnny Depp zahraje na Slavkově. Festival láká na Deep Purple a Hollywood Vampires
| boi | Foto: Profimedia

Johnny Depp zahraje na Slavkově. Festival láká na Deep Purple a Hollywood Vampires

Festival Slavkov Open se bude konat 15.7. a 16.7. 2023. Pořadatelé z agentury Live Nation oznámili první jména vystupujících. První den bude zámecká zahrada ve Slavkově u Brna patřit Deep Purple, druhý skupině Hollywood Vampires.

Právě o té se často píše jako o superkapele. Potkala se v ní parta kalifornských kamarádů, kteří jsou shodou okolností taky hvězdy svých oborů: kytarista Joe Perry z Aerosmith, rocková ikona Alice Cooper, jehož jméno dělá potíže korektorům se sklony k přechylování, a herec a muzikant Johnny Depp. Kapela vznikla s cílem uctívat hudbu rockových hvězd 70. let a postupně přidala i svůj vlastní repertoár. Zatím natočila dvě alba a jednou už v Praze vystoupila. „Bylo to jako koncert jakéhosi top tribute bandu hrajícího největší perly americké rockové klubové scény let dávno minulých. Bylo to glamour, skvěle zahrané a mělo to šťávu,“ připomněla v Headlineru koncert Liv Boková.

Britské legendy hard rocku Deep Purple přijede do Slavkova oslavit pětapadesát let na scéně. V současné době skupina koncertuje v sestavě, ve které jsou hned tři zakládající členové kapely, a to zpěvák Ian Gillan, bubeník Ian Paice a basák Roger Glover. Sestavu doplňuje vynikající klávesák Don Airey a kytarový irský mág Simon McBride. O tom, že jsou stále v ohromné formě, přesvědčili na aktuálním albu Turning to Crime. „Museli se vyblbnout jak malí kluci. Sledovat kapelu v závěru kariéry hrát s takovým elánem a hlavně s takovou grácií je čistá radost,“ napsal Radek Pavlovič o energickém albu složeném z předělávek kolegů.