Obrázek k článku „Sundej si kalhoty a udělám z tebe hvězdu.“ V kauze Diddy padla nová obvinění
| Petr Malásek | Foto: Profimedia

„Sundej si kalhoty a udělám z tebe hvězdu.“ V kauze Diddy padla nová obvinění

Situace kolem Seana Combse, alias Diddyho, se každým dnem bouřlivě vyvíjí. V pondělí 15. října přibylo na jeho osobu minimálně šest nových žalob. Kauza prorůstá nejvyššími patry amerického hudebního byznysu.

Už jsme informovali o tom, že je Diddy obviněný ze znásilňování, násilí a sexuální vykořisťování. K tomu čelí ještě dalším dvanácti civilním žalobám. Soudní řízení začne v květnu příštího roku. Diddy ovšem není jediný, kdo momentálně čelí takto závažným obviněním: rappera Kanyeho Westa žaluje jeho bývalá asistentka za to, že ji měl zdrogovat a sexuálně napadnout. O tomto případu jsme psali zde.

Diddy od pondělí čelí minimálně šesti novým žalobám, které tvrdí, že se rapper dopustil sexuálního násilí vůči třem mužům, dvěma ženám a jednomu šestnáctiletému chlapci. Tyto případy zastupuje advokát Tony Buzbee. Ten řekl, že zastupuje více než 100 obětí.

Osoby, které figurují v nových obviněních, se rozhodly popsat, jakých činů se měl na nich Diddy dopouštět. Oběti jsou v anonymitě, pod jmény John Doe a Jane Doe. Alespoň dva z šesti případů se měly stát na takzvaných Bílých večírcích mezi lety 1998 a 2006. Právě tyto akce byly známé svou společenskou důležitostí – chodila na ně největší jména amerického šoubyznysu. Všech šest obětí žádá odškodnění.

Bílé párty i sklad obchodního domu

Sexuální napadení se měla dít na různých místech v různých letech. Podle stanice CNN, která případy popisuje, měl Diddy v roce 1998 sexuálně obtěžovat v té době šestnáctiletého chlapce. Mělo se to stát na jednom z Bílých večírků, kde mu poručil, aby si před ním sundal kalhoty. Oběti prý magnát řekl, že je tento akt „rituál a cesta k tomu stát se hvězdou.“ To, že čelil sexuálnímu obtěžování pochopil muž až později.

Na Bílých večírcích se měl Diddy dopustit sexuálního násilí na muži, který zde pracoval jako člen ochranky. To se mělo stát v roce 2006. Podle obvinění mu měl rapper dát dva alkoholické nápoje, do kterých byly přimíchány drogy. Po vypití byl prý donucen nastoupit do dodávky, kde ho Diddy sexuálně napadnul.

Další z obětí žaluje nejen rappera, ale také jeho firmy a obchodní řetězec Macy’s. Muž tvrdí, že čelil fyzickému a sexuálnímu násilí poté, co se ve skladu obchodního domu v roce 2008 setkal s Diddym a jeho dvěma bodyguardy. Oběť měla být donucena k orálnímu sexu. Muž prý o této kauze informoval obchodní centrum, které ho z práce vyhodilo. Oběť tvrdí, že důvodem byla nově podepsaná smlouva mezi Macy’s a firmou Sean John Clothing, značkou oblečení vlastněnou Diddym.

Výhružky smrtí

V jiných dvou případech se měl rapper dopustit znásilnění. Žaluje ho dívka, která tvrdí, že ji a její kamarádku v roce 2004, když ji bylo devatenáct, pozval Diddy na focení a poté na afterparty v hotelu. Podle obvinění tam byl Diddy „agresivnější“. Kamarádce oběti, která Diddyho žaluje prý řekl, že je obě nechá zabít, pokud rappera neuspokojí orálním sexem.

Další oběť tvrdí, že se s Diddym setkala na afterparty natáčení videoklipu v roce 1995. Tam ji měl najednou začít líbat. Když ho poprosila, aby zpomalil, Diddy se začal chovat agresivně. Oběť se snažila odejít, ale rapper ji měl praštit. Bouchla se hlavou o zeď a spadla na zem. Diddy ji měl poté znásilnit.

Na večírku v New Yorku v roce 2021 měl Diddy oběti nabídnout alkoholický nápoj. Podle muže byl efekt nápoje „okamžitý a silný“. Cítil se dezorientovaný a snažil se z místa uniknout. Pamatuje si až, že se objevil v ložnici, kde se nemohl hýbat, mluvit, anebo se jakkoliv bránit. Podle spisu si muž pamatuje, jak na něm Diddy ležel nahý. Měli ho sexuálně obtěžovat minimálně tři muži.

Ačkoliv soudní řízení s rapperem začne až pátého května 2025, Diddy se znovu objeví před soudem v prosinci tohoto roku. Nadále zůstává ve vazbě. Právní zástupci Diddyho řekli BBC, že se hudební magnát „nikdy nedopustil sexuálního násilí – na zletilých nebo nezletilých, mužích nebo ženách“. Sám rapper nadále tvrdí, že je nevinný. Za činy, ze kterých je obviněný, mu hrozí až doživotí za mřížemi.