Obrázek k článku Zemřel Liam Payne z One Direction, bylo mu 31 let
| Ondřej Kubín | Foto: Profimedia

Zemřel Liam Payne z One Direction, bylo mu 31 let

Zpěvák z populárního boybandu One Direction zemřel ve středu v argentinském Buenos Aires. Po pádu ze třetího patra hotelu utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Úmrtí zpěváka oznámil argentinský web La Nacion. Ještě před pádem byla do hotelu volána policie kvůli „agresivnímu muži, který by mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog“. Další podrobnosti zatím nejsou známy a probíhá vyšetřování, zda šlo o nehodu nebo sebevraždu. Liam Payne byl v Buenos Aires kvůli koncertu dalšího bývalého člena One Direction, Nialla Horana. 

One Direction se dali dohromady v talentové show X Factor, kde nikdo z nich neuspěl samostatně, ale porotci z jednotlivých zpěváků udělali kapelu. Pětičlenná skupina ve složení Niall Horan, Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik a Liam Payne rychle vystřelila ke slávě a stala se jedním z nejúspěšnějších boybandů vůbec. V roce 2015 se skupinu rozhodl opustit Zayn Malik, ostatní členové následně nahráli ještě jedno společné album. V roce 2016 pak oznámili, že One Direction si dává pauzu na neurčitě dlouhou dobu a vydali se všichni na sólové dráhy.

Liam Payne nahrál v roce 2019 první sólovou desku nazvanou LP1. V roce 2023 začal pracovat na druhém albu, kde chtěl mít větší kreativní kontrolu. První single Teardrops vyšel letos v březnu, spolupracoval na něm i JC Chasez z NSYNC. V žebříčcích se písničce příliš nedařilo a Payne prý následně dal celou desku dočasně k ledu. Začátkem tohoto roku také rozvázal spolupráci se svým manažerem. Payne v minulosti bojoval s alkoholismem a sebevražednými myšlenkami.