Obrázek k článku VIDEO: Pouta ukazují, jak má David Koller rád Depeche Mode
| Honza Vedral

VIDEO: Pouta ukazují, jak má David Koller rád Depeche Mode

Třetí píseň z projektu QR napsal s Michalem Pelantem a autory textu jsou básník Jáchym Topol a Barbora Hanková. Temná elektropopová skladba se vrací k toxickým vztahům.

"Zkus uletět z rozbitýho stroje," chrlí ze sebe na pomezí zpěvu a rapu David Koller, zatímco kolem něj ve strojovém rytmu tepe tvrdý taneční beat a syntezátory. Temná Gahanovská poloha Kollerovu hlasu sedne. A přestože text se zabývá vztahy, netočí se kolem obvyklých trivialit. Po skladbách My se vám ozveme a Planeta bez paměti jde o další spíše pochmurnou a energickou skladbu, ze které je patrné, že se Koller zážívá autorsky velmi silné období.

"Každý se někdy v životě s někým rozešel a spousta lidí nakonec cítila úlevu. Když člověk odejde a racionálně ví, že to je pro oba lepší, po čase se uklidní i emoce a oběma je nakonec lépe než v toxickém vztahu," říká o textu další písně, která vzešla ze spolupráce s básníkem Jáchymem Topolem. A tentokrát svojí atmosférou evokuje Depeche Mode.

Z již vydaných písní online projektu QR by mělo do konce roku vzniknout EP, na které Koller přichystá ještě jednu novou skladbu.