Obrázek k článku Viktoru Sheenovi se v hitparádě poklonila i globální hvězda The Weeknd
| boi | Foto: Warner Music

Viktoru Sheenovi se v hitparádě poklonila i globální hvězda The Weeknd

Již sedm týdnů české hitparádě IFPI kraluje Viktor Sheen a jeho album Příběhy a sny. Dokonce i hvězda globálního popu The Weeknd s novinkou Dawn FM začíná pod jeho trůnem.

Rapper s kazašskými kořeny tak zůstává fenoménem české hitparády. V top 10 má všechny tři své poslední desky. Album Černobílej svět, které je aktuálně páté, tak vstoupilo do svého 136. úspěšného týdne. Za celou tu dobu žebříček nejposlouchanějších alb v zemi neopustilo.

Podle očekávání Sheen ovládá i žebříček digitálních singlů. Je zajímavé, že tomu vévodí skladba Stíny, ke které zatím ani nevznikl videoklip a která překvapí zvratem v závěru a až kytarovým finále. "Lež má dlouhý rovný nohy a velký pevný kozy, tak doufám, že máš pěkný auto, v kterým jí chceš vozit," říká rapper v nejvíce streamované skladbě v zemi. 

Jedinou novinkou v české Top 10 v tomto týdnu zůstává kanadský zpěvák The Weeknd, který trochu neočekávaně vydal skvělé album Dawn FM. 

„Dawn FM má euforický tón, ale vůbec to neumenšuje zručnost, s jakou je deska napsaná. Jestli se o Michaelu Jacksonovi vědělo, že je v detailech až přehnaný hnidopich a puntičkář, The Weeknd v tomto ohledu nezůstává ani trochu pozadu, protože každý zvuk na desce má své místo, roli i opodstatnění. A každý úder synťáku dokresluje celkový obraz. Co na tom, že osmdesátky už tu byly a nejde tedy o nic extra objevného? The Weeknd jejich koncept dotahuje k dokonalosti, aniž by potřeboval být až moc doslovný. Pořád si zachovává svůj trademark, aniž by jen vykalkulovaně ždímal aktuální trendy,“ napsal v recenzi na album Michael Švarc. 

Zajímavostí alba je i to, že se do natáčení zapojil také herec Jim Carrey, který je hlasatelem fiktivní stanice Dawn FM a svým hlasem posluchače celou deskou provází a vysvětluje, že úsvit a vykoupení jsou již blízko. 

Při natáčení jistě netušil, že v Česku bude blízko hlavně Viktor Sheen…

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Headliner (@headliner_cz)