Obrázek k článku VIDEO: Toma Morella z Rage Against The Machine smetla ochranka z pódia
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

VIDEO: Toma Morella z Rage Against The Machine smetla ochranka z pódia

Ochranka má na koncertě standardně za úkol publikum udržet v bezpečí pod pódiem a kapelu na něm. V Torontu ani jedno tak úplně nevyšlo a kytarista letěl vinou sekuriťáka dolů.

Člen ochranky Toma Morella nechtěně sejmul ve snaze polapit fanouška, který se proháněl po pódiu. K incidentu došlo během páteční (23. července) zastávky v Ontariu. Rage Against The Machine koncertují po dlouhých jedenácti letech a zatím za sebou mají zastávky v Severní Americe. 19. září dorazí turné „Public Service Announcement“ po dvouletém odkladu i do pražské O2 areny.

Fanoušek v červeném triku se z publika na pódium dostal během závěrečné skladby „Killing In The Name“. Za sprintujícím mužem vystartoval sekuriťák, bohužel ho však nedostihl včas a vrazil do Morella, kterého tím poslal do pitu pod pódiem. Kytarista tam nechtěně následoval fanouška, jenž tam na útěku před ochrankou vběhl.

 

Nebyl to první letošní incident, který donutil Rage Against The Machine na chvíli přerušit vystoupení. V Chicagu zpěvák Zack de la Rocha odešel z pódia, protože si poranil nohu, a po svém návratu odehrál zbytek koncertu v sedě. Na improvizované stoličce v podobě přepravního obalu od aparatury hrál i v Ontariu, kde po pádu fanouška i kolegy z pódia slovy „Počkejte, počkejte“ zastavil koncert. Když se Morello triumfálně vyškrábal zpět na stage, dodal: „Nezkoušejte tyhle blbosti. Jsme v pohodě, milujeme vás, ale nedělejte to.“ Načež kapela, která věnuje významné částky z prodeje vstupenek na letošní koncerty neziskovým organizacím, skladbu dohrála.