Obrázek k článku VIDEO: „Čína je na temné straně měsíce,“ zpívají Redhoti v comebackovém singlu
| Honza Vedral | Foto: Clara Balzary, Warner Music

VIDEO: „Čína je na temné straně měsíce,“ zpívají Redhoti v comebackovém singlu

Písní Black Summer oznámili Red Hot Chili Peppers vydání dvojalba Unlimited Love. Desky, na které se vrátí vzývaný kytarista John Frusciante, se fanoušci dočkají 1. dubna.

„Chceme se ztratit v hudbě,“ říkají o své dvanácté studiové nahrávce Red Hot Chili Peppers. Nabídne 73 minut nové hudby v sedmnácti písních. Podle prvního zveřejněného singlu Black Summer, který bude desku otvírat, se fanoušci dočkají „starých dobrých Redhotů“. 

Album vznikalo opět v produkci Ricka Rubina, se kterým má kapela pevnou, třicetiletou historii. A úvodní píseň překvapí zejména svým minimalismem. Red Hot Chili Peppers si vystačí se základním nástrojovým obsazením a charismatickým zpěvem Anthonyho Kiedise. Skvěle to - době navzdory - podtrhuje kouzlo, které tahle kapela vždycky měla.

Melancholická píseň překvapí i textem, ve kterém se Kiedis ve svých obrazech několikrát dotýká aktuálního světa. To podtrhuje i jednoduchý ale působivý klip, ve kterém režisérka Deborah Chow kapelu zasadila do nádherných přírodních scenérií. „Čína je na temné straně měsíce,“ zpívá Kiedis v písni, kde se nenápadně odkazuje i na Gretu Thunbergovou. Poměrně jasné poselství nabízí také v refrénu. „Už je to dlouho, co jsem se s někým novým skamarádil. Teď čekám, až skončí další černé léto.“

To letošní by každopádně pro Red Hot Chili Peppers černé být nemělo. Kapela se chystá k albu odjet velké turné. V rámci něj by měla 12.6. zavítat na slovenský Lovestream festival v Bratislavě. 

Tracklist:
01 Black Summer
02 Here Ever After
03 Aquatic Mouth Dance
04 Not the One
05 Poster Child
06 The Great Apes
07 It’s Only Natural
08 She’s a Lover
09 These Are the Ways
10 Whatchu Thinkin’
11 Bastards of Light
12 White Braids & Pillow Chair
13 One Way Traffic
14 Veronica
15 Let ’Em Cry
16 The Heavy Wing
17 Tangelo