Obrázek k článku PREMIÉRA: Nový klip pojala Karin Ann opět velkolepě. Má světové ambice
| Šárka Hellerová | Foto: Tori Time

PREMIÉRA: Nový klip pojala Karin Ann opět velkolepě. Má světové ambice

Slovenská zpěvačka Karin Ann má za sebou v posledních letech řadu výrazných singlů, spolupráci se světovými hudebními esy a předskakování hvězdám, jako jsou Imagine Dragons či zpěvačka LP. Nyní vydává píseň o zrodu nové lásky a pochybách, které jej doprovází.

Skladba If I Fall For You, již Karin Ann vydala společně s až filmovým videoklipem, zkoumá téma svým způsobem ještě delikátnější, než bylo například dřívější Looking At Porn z druhé desky – pojednává o počátcích zamilovanosti.

Karin Ann leží zachumlaná v posteli, sleduje film, když tu ji vyruší hovor od kamarádky. Ta ji zve, tedy spíš nakazuje, aby s ní vyrazila na koncert do klubu - taxík už je na cestě. Tak začíná příběh, v němž divák sleduje euforii nového vztahu se zpěvákem vzdáleně připomínajícícm Harryho Stylese. Všechno je zahalené růžovými obláčky... pokud se tedy člověk nenechá ovládat svými strachy a pochybami.

„Skladba je o životních obdobích, kdy se s někým setkáte a začnete k němu něco cítit. Je o počátečních fázích, kdy o novém partnerovi příliš mnoho nevíte, ale romantizujete si ho a představujete si, co všechno byste spolu mohli zažít a jak by vypadal váš vztah,“ přibližuje Karin Ann příběh písně, která ale není na endorfinech frčícím romantickým vyznáním. Rozjímavou atmosférou skladba navazuje na předchozí For A Moment. Reflektuje i obavy a strachy, které se mohou s novou láskou objevit. „Třeba kvůli tomu, že jste v minulosti zažili zklamání, lekáte se každého negativního signálu a bojíte se znovu se zamilovat, protože nechcete tím vším procházet znovu,“ vysvětluje zpěvačka.

V nové písni se Karin Ann představuje o něco melancholičtější a možná křehčí než dřív. Napsala ji spolu s Martinem Terefem, který Jasonu Mrazovi dopomohl ke dvěma Grammy.

O zpěvačce Karin Ann bylo poprvé slyšet někdy začátkem dvacátých let a od první chvíle publiku servírovala dotažená a ambiciózní díla. Její sebevědomý anglicky zpívaný pop, který řeší osobní věci i aktuální společenská témata, zaujal posluchače, zahraniční novináře i vydavatelství.

Hned na prvním EP Lonely Together, jež vyšlo před dvěma lety pracovala Karin Ann s britským producentem Mattem Schwartzem, který se podílel na nahrávkách Massive Attack, Halsey či Yungbluda.

Momentka z natáčení videoklipu k písni If I Fall For You

I na druhé nahrávce se spojila s producentskou špičkou, kromě Schwartze se na ní podílel třeba Chris Lord-Alge, či kytarista Phil X, známý z Bon Jovi. „Zajímavější ale je, že se na svém druhém EP vyvíjí jako skladatelka i zpěvačka. Osm nových písní zastřešila názvem Side Effects of Being Human a pokračuje na ní v rozvíjení generačních témat. V tomhle ohledu zas až tak nepřekvapí, vzhledem k tomu, že je jí teprve devatenáct, Karin Ann stále hledá sama sebe, řeší vztahy, jindy prostě jen emoce, které si neumí vysvětlit,“ napsal o desce Honza Vedral. „Mnohem důležitější ale je, jak se rozkoukává a otevírá hudebně. Zatímco z debutu byla patrná jistá opatrnost a hledání výrazu, novinka je mnohem barevnější a postupně graduje k těm nejlepším kusům, které zpěvačka zatím natočila.“ S aktulním singlem se Karin Ann na této cestě opět posouvá o kousek dál.