Obrázek k článku Návrat Depeche Mode se blíží. V nové skladbě se ohlíží do minulosti
| Jarda Konáš | Foto: Anton Corbijn

Návrat Depeche Mode se blíží. V nové skladbě se ohlíží do minulosti

My Cosmos Is Mine, tak zní název druhé ukázky z blížící se desky Memento Mori. Pro někoho to bude nuda, další v tom uslyší bohatou paletu devadesátkové elektroniky.

Je pravda, že na první poslech může novinka působit trochu jako uspávání hadů, i když poněkud dunivější. Je vláčná, pomalá, bez výraznější gradace a vyzní trochu do ztracena. Tuplem ve srovnání s pilotním singlem Ghosts Again, který přecijen nasadil svižnější tempo i zapamatovatelnější melodii. Ale je to vůbec špatně? Spíš naopak. My Cosmos Is Mine je svým pojetím jedna velká šipka, kterou se šplouchnutím skočíme do bazénu nostalgie.

V novince je slyšet řada elementů, které formovaly britskou elektronickou scénu v 90. letech. Silně triphopový základ jemně olizují industriální prvky, což v kombinaci s Gahanovým věčně naléhavým zpěvem vytváří vzrůstající sílu zdánlivě unavené skladby. My Cosmos Is Mine zřejmě nebude fungovat jako hitparádový singl, ale zraje s každým dalším poslechem, a především pamětníkům nabízí hodně zábavy k rozkrývání.

Druhý singl z alba Memento Mori kapela vydala bez videoklipu

V pořádí patnáctá studiová deska Depeche Mode nazvaná Memento Mori se již blíží, vyjde už 24. března a My Cosmos Is Mine bude celé album otevírat. Velmi zajímavá volba úvodní skladby.

Připomeňte si exkluzivní rozhovor, který jsme s Davidem Gahanem vedli v Berlíně.