Obrázek k článku Céline Dion definitivně nepřijede. Kvůli vážné nemoci ruší všechny koncerty v Evropě
| Petra Divoká | Foto: Sony Music

Céline Dion definitivně nepřijede. Kvůli vážné nemoci ruší všechny koncerty v Evropě

V pražské 02 areně měla kanadská zpěvačka vystoupit 6. března 2024. Spolu s ostatními evropskými koncerty nyní několikrát odložený koncert zrušila.

Evropskou část Courage World Tour Céline Dion ruší, protože jí zdravotní stav stále nedovoluje plnohodnotně se na turné připravovat. Koncerty v Evropě měly původně startovat 26. srpna 2023 v Amsterdamu a končit 22. dubna 2024 v Londýně. Od doby, co jí lékaři tzv. Stiff-Person syndrome, vzácnou nemoc, která způsobuje svalové křeče, diagnostikovali, pracuje na svém zotavení, bohužel ale dle svých slov stále není v dostatečné formě.

„Je mi moc moc líto, že vás musím zase zklamat. Opravdu dělám vše pro to, abych se mohla vrátit v plné síle na pódia, přijet za vámi, ale takové turné může být maximálně vyčerpávající, i když se cítíte 100% fit. Nebylo by fér dál odkládát koncerty, a ačkoliv mi to láme srdce, zrušit celou část turné teď dává největší smysl, dokud nebudu zase připravená předvést ten nejlepší výkon,“ vzkázala zpěvačka fanouškům. „Chci, abyste věděli, že se nevzdávám…a nemůžu se dočkat, až se zase uvidíme!”

Courage World Tour Dion přerušila v březnu 2020, předtím v Americe odehrála 52 koncertů. O své nemoci svět informovala v prosinci 2022, kdy zároveň oznámila odložení koncertů, které nyní byla nucena zrušit.

Smutnou zprávu přinesla pořadatelská společnost Bestsport. Zároveň uvedla, že peníze za vstupenky bude Ticketportal na účet vracet automaticky. Pokud je ovšem lidé koupili v kamenné prodejně, je potřeba o vrácení peněz požádat v místě nákupu.

Letos v dubnu Céline Dion překvapila fanoušky novou skladbou Love Again, již složila ke stejnojmenému filmu, ve kterém si také po boku Priyanky Chopra Jonas a Sama Heughana zahrála.