Obrázek k článku „Opět se rozproudily šťávy.“ AC/DC naznačili, že chystají ještě jedno velké turné
| Jarda Konáš | Foto: Sony Music

„Opět se rozproudily šťávy.“ AC/DC naznačili, že chystají ještě jedno velké turné

Frontman Brian Johnson v rozhovoru pro podcast Fuelling Around potěšil nejednoho fanouška. Legendární kapela se podle všeho chce vrátit na pódia.

Letí to jako voda, od posledního pražského koncertu AC/DC uběhlo už sedm let. A to s nimi tehdy zpíval Axl Rose, protože Brian Johnson trpěl dlouhodobějšími problémy se sluchem. Vyléčil se, k muzice se vrátil, ale nakonec s AC/DC stihl před třemi lety vydat album Power Up a pak přišel covid. Zrovna v době, kdy měla celá kapela radost, že je zpátky pohromadě.

„Začali jsme zkoušet v Amsterdamu,“ vyprávěl Johnson v rozhovoru. „Phil Rudd se vrátil za bicí, já měl takové nové naslouchátko, které jsme vymysleli. Bylo to báječné, myslím, že kapela ještě nikdy nebyla tak semknutá. Zkoušeli jsme tři týdny v kuse s jednodenní přestávkou, až tak nás bavilo být spolu znovu dohromady.“

Kapela se tehdy pilně připravovala na turné k Power Up, které nakonec vůbec neproběhlo. „Přišel za námi náš tour manažer a povídá: hele, kluci, stala se taková věc, Čínská chřipka nebo jak tý sračce říkají. Prostě se vraťte domů a za šest týdnů se potkáme znovu v Londýně.“

Singl Realize fanoušci ještě neměli šanci slyšet naživo

Vzhledem k tomu, že jednotliví muzikanti bydlí různě po světě, jakmile přišel lockdown, bylo jasné, že se z šesti týdnů stane minimálně několik měsíců. A protože turné není jen záležitostí kapely, ale týmu čítajícího desítky lidí, pro AC/DC to byla stejná rána, jako kdyby zavřeli fabriku.

„Většina lidí z týmu si musela najít jinou práci. Zkusit dát tuhle bandu znovu dohromady bylo těžké, ale věřím, že to klapne. Nejdůležitější na tom všem je, že se nemůžeme dočkat. Opět se rozproudily šťávy,“ dodal Johnson a není pochyb, že v AC/DC přímo hladoví po tom vyrazit zase na turné. Kdy proběhne a zda při tom navštíví i Česko, to prozatím netušíme. Ale šance nejsou malé, v Praze hráli už čtyřikrát. Zatím kapela zveřejnila jediný termín, v říjnu vystoupí na americkém festivalu Power Trip.