Obrázek k článku Kanye West kradl i od Donny Summer. Ozzy a Sharon Osbournovi před rapperem varují
| Michael Švarc | Foto: Profimedia

Kanye West kradl i od Donny Summer. Ozzy a Sharon Osbournovi před rapperem varují

Porušení autorských práv. To na adresu Kanyeho Westa uvedla správa pozůstalosti zpěvačky Donny Summer, jejíž song I Feel Love měl rapper využít na svojí nové desce Vultures 1. Jde už o druhou krádež, které se West na albu dopustil, v prvním případě bez svolení vysamploval Black Sabbath.

Na porušení autorských práv upozornila správa pozůstalosti Donny Summer na Instagramu. „Kanye West požádal o svolení na využití skladby I Feel Love od Donny Summer, a byl odmítnut. Změnil slova, nechal někoho, aby píseň přezpíval nebo využil umělou inteligenci, ale pořád je to I Feel Love,“ uvedli správci pozůstalosti. O dalším postupu a případné žalobě však neinformovali.

U příspěvku byla nicméně označena Sharon Osbourne, protože právě jejího manžela West rovněž zkontaktoval. Požádal o svolení na využití písně War Pigs od Black Sabbath, byl však odmítnut. „Osbourneovi nechtějí mít žádnou spojitost s Kanye Westem. Je to antisemitistický blázen. Kanye, tentokrát jsi vyjebal se špatným člověkem. S pozdravem, Sharon Osbourne,“ vzkázala manažerka a moderátorka rapperovi.

Kromě Sharon se k záležitosti vyjádřil i sám Ozzy. Na sociálních  sítích napsal stejně jako jeho manželka, že je West antisemita, který zavinil nepopsatelnou bolest v srdci mnohých lidí. „S tím chlapem nechci být jakkoliv spojován.“

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)