Obrázek k článku Námořníci Skinny Lister promění Prahu v britskou hospodu. Přijedou se sudem rumu
| Lukáš Rešl | Foto: Rock for People

Námořníci Skinny Lister promění Prahu v britskou hospodu. Přijedou se sudem rumu

Britská folkpunková senzace Skinny Lister se žene do Prahy. Svůj šlapaný punk míchaný s tradiční irskou hudbou představí v Kasárnách Karlín, kde vystoupí 4. února 2024 v rámci Down On The Barrier Tour.

Pro milovníky britské hudební kultury, svižných rytmů a námořnických popěvků se v Praze chystá další velká událost. Prostory bývalých kasáren v Karlíně totiž rozezní písně „troublemakerů“ Skinny Lister, kteří v současné době patří vedle kapel jako The Rumjacks, Flogging Molly či Dropkick Murphys mezi další vyznavače irské tradiční hudby se zřetelným punkovým akcentem.

Londýnští divočáci otevírají svou muzikou srdce všem, kteří mají rádi chytlavé a energické melodie. Zároveň, ale také těm, kteří si rádi zařádí v kotli a vyznávají výbušné pogo tance. Pro pětici je typické také využívání netradičních nástrojů jako je například melodeon nebo soudek od rumu. Díky tomu dokáže pětice muzikantů navodit atmosféru typicky britského pubu i několik stovek kilometrů od své domoviny.

Skalní fandové skupiny se navíc mohou těšit i na pořádnou nálož nového repertoáru, Skinny Lister totiž vydali na podzim minulého roku své šesté studiové album s názvem Shanty Punk. Pro nahrávku je charakteristický námořnický punkový styl, který se stal koneckonců hlavním motivem nové desky, jež reflektuje zážitky a příběhy kapely z turné a koncertování po světě.

O program večera se však Skinny Lister nepostarají sami. Kapelu totiž na turné Down On The Barrier doprovází amsterdamský zpěvák Tim Vantol s akustickou kytarou, jehož repertoár v uších posluchačů evokuje náladu divokého západu a motorkářských roadtripů. Cestování a nostalgické vzpomínání na domov jsou právě hlavními tématy, které Skinny Lister a Tima Vantola spojují. Toto synergické propojení folkových vyznavačů slibuje neopakovatelnou podívanou.