Obrázek k článku Další rande v Praze. Vrací se elektronický pár Brutalismus 3000
| Lukáš Rešl | Foto: Selection

Další rande v Praze. Vrací se elektronický pár Brutalismus 3000

Technopunkové duo Brutalismus 3000 patří mezi hvězdy berlínské klubové scény. Po roční odmlce se vrací se svou taneční elektronikou do Prahy, konkrétně do pražského Fora Karlín, kde spustí show 3. února 2024.

Svůj první pražský set odehrál pár Theo Zeitner a Victoria Vassiliki letos v dubnu na pódiu holešovického klubu SaSaZu. Premiérové pražské vystoupení okořenili singly z debutového alba Ultrakunst, které dnes mají na streamovacích platformách miliony přehrání. Raketový růst jejich popularity si proto nyní žádná větší prostory.

Extravagantní pár se slovenskými a řeckými kořeny je na elektronické scéně lákavou mladou krví, která se zhlédla v kombinaci techna, hardstylu a také punku. Díky otevřenému přístupu v jejich muzice ale slyšíte mnohem více žánrových prvků, čímž zaujmou i posluchače mimo technařskou bublinu. Sama skupina svůj podivný styl nazývá jako Nu-gabber-post-techno-punk. Nevybíravou elekroniku doprovází Brutalismus 3000 také energickými vokály, o které se v němčině a angličtině stará Victorie Vassiliki.

Skupina se na scéně zjevila v době probíhající pandemie, kdy vydávala debutové EP Amore Hardcore (2020). Na něj navázala dalšími dvěma kratšími alby, přičemž právě letos v dubnu debutovali první dlouhohrající deskou Ultrakunst. K duu se váže zajímavý romantický příběh, poprvé se totiž oba dva seznámili na seznamovací síti Tinder. Okamžitě mezi nimi vzniklo také vášnivé hudební propojení, které nakonec vzbudilo pozornost i za hranicemi plodné německé scény.

Tentokrát pár čeká přechod z klubového prostředí do větších prostor, které nabídnou zase o trochu jiný zážitek. Jejich pestrý, až trochu výstřední vizuál by v takovém prostoru mohl ještě více vyniknout. Bude to zkrátka divoká technoparty, která rozseká i to nejnáročnější klubové publikum.