Obrázek k článku Imagine Dragons jdou na dračku. Přidávají druhý koncert v Letňanech
| Šárka Hellerová | Foto: Václav Ryba

Imagine Dragons jdou na dračku. Přidávají druhý koncert v Letňanech

Stejně jako když zavítala do České republiky naposledy, vystoupí zde i v roce 2025 americká skupina Imagine Dragons dvakrát. Krátce po oznámení prvního koncertu přidává ještě datum 11. června.

Neuplynul ani týden od chvíle, kdy Imagine Dragons oznámili, že se 9. června 2025 po třech letech vrátí do Prahy. Pouhý den po spuštění předprodeje vstupenek pořadatelská agentura Live Nation přichází se zprávou, že zde koncerty v rámci turné k novému albu Loom, kapela odehraje dva. V roce 2022 ji na stejném místě vidělo během dvou večerů 120 000 lidí.

Skupinu nyní o víkendu (14. 9.) čeká vystoupení na brazilském festivalu Rock In Rio, odtud zamíří do Severní Ameriky. V listopadu a prosinci zavítají Imagine Dragons do Asie. Evropské turné startuje poslední den v květnu v Curychu ve Švýcarsku. Je naplánováno do června, kdy končí koncerty v Německu, Francii a Anglii.

Imagine Dragons před dvanácti lety vydali debutové album Night Visions, na které se nacházely hity jako Radioactive, On The Top Of The World a Demons. Letos se kapela připomněla svým již šestým studiovým albem a po rozsáhlém dvojalbu překvapila krátkou stopáží. Půlhodinová nahrávka v kombinaci s osvědčeným repertoárem však Danu Reynoldsovi a jeho kolegům stačí, aby se i na nově ohlášené koncerty stále hrnuly davy.