Obrázek k článku Elton John přesídlil do metaverzu. Otevřel první muzeum v Robloxu
| Jarda Konáš | Foto: Profimedia

Elton John přesídlil do metaverzu. Otevřel první muzeum v Robloxu

Prohrabovat se archivem rarit a kráčet cestou života slavného zpěváka vám dovolí interaktivní projekt Elton John Presents: Beyond the Yellow Brick Road. Dal by se označit za koktejl virtuální prohlídky a počítačové hry.

Roblox je platforma, která by se ve zkratce dala popsat jako virtuální pískoviště. Můžete si vytvořit postavičku a jen tak procházet místy vymyšlenými jinými uživateli, ale s trochou šikovnosti se můžete ponořit i do programování a stát se tak tvůrci zábavy pro ostatní návštěvníky světa Roblox. Vytvářet jde všechno možné, od jednoduchých obrázků až po samostatné hry, čímž vznikají jakési videohry ve videohře. Takový Matrix zkřížený s Minecraftem.

A právě na tyto programátory a tvůrce se před několika lety obrátil Elton John, aby společně vytvořili unikátní zpěvákovo muzeum. To nyní otevřelo a je k dispozici každému, kdo se do světa Roblox přihlásí. Prohlížet si v něm můžete Eltonovy kostýmy, fotografie a jiné archivní rarity. Můžete si zahrát i hry, od kvízů po hlavolamy vycházející ze zpěvákova díla.

Na vzniku se podílel Elton a jeho manažerský tým Rocket Entertainment, kteří zajistili přístup k hromadě zajímavého materiálu, na druhé straně pak přes dvacet programátorů v Robloxu. Ti si vzali na starost, aby virtuální prohlídka působila přirozeně a snadno přístupně i pro ty, kteří se světem Roblox nemají zkušenosti a připojí se do něj třeba jen kvůli návštěvě Eltonova virtuálního muzea.

Jinými slovy, nečekejte žádné expresivní umělecké orgie, jako když Radiohead vytvořili temnou a pohlcující interaktivní výstavu KID A MNESIA EXHIBITION. Tady se má divák opravdu jen bavit, a co by to bylo za šoubyznys bez byznysu, že? Takže pokud fanoušci chtějí, můžou si rovnou u příležitosti otevření Eltonova virtuálního muzea koupit jeho oblečky pro své avatary, aby pak mohli ve světě Roblox běhat převlečení za Rocketmana. Není pochyb, že i tohle bude mít úspěch.