Obrázek k článku Václavské náměstí anektují Pussy Riot. Chystá se Koncert pro budoucnost
| boi | Foto: Profimedia

Václavské náměstí anektují Pussy Riot. Chystá se Koncert pro budoucnost

Pražské Václavské náměstí bude 17. listopadu opět patřit hudbě a připomínce Sametové revoluce. Od 16:30 do 22:00 v rámci Koncertu pro budoucnost vystoupí ruské aktivistky Pussy Riot, Lenka Dusilová, David Koller či Ben Cristovao.

Dále zahrají i kapely Čhave Romane, P/\ST a hudební projekty Hrubá hudba a FVLCRVM ft. Annet X. „Zastřešujícím tématem letošního ročníku, který bude oslavou 33. výročí sametové revoluce, je otázka: Jaká je cena míru? Akcí diváky provedou Jindřich Šídlo a Linda Bartošová, kteří byli moderátory i loňského koncertu, jehož se zúčastnilo přes 70 000 návštěvníků,“ uvedli pořadatelé z neziskové organizace Nerudný fest.

Hudební program bude proložen vystoupením řečníků. Mezi nimi bude hongkonský aktivista Samuel Chu, farářka Marie Viktorie Kopecká, politický geograf Michael Romancov, Johana Nejedlová a Matouš Turek z organizace Konsent bořící mýty o sexu a sexuálním násilí, ekonom Tomáš Sedláček, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová a další.

„Zazní píseň na podporu Ukrajině Nevzdám se, za jejíž aranží stojí v Čechách žijící producent a hudebník Igor Ochepovsky, který letos na jaře propojil na dvě desítky českých, ukrajinských, ruských a běloruských hudebníků a společně zmíněnou skladbou vyjádřili svůj nesouhlas s válkou na Ukrajině. Českou státní hymnu zazpívá Sbor z DAMU, který spojuje herce, režiséry, scénografy a studenty pedagogiky z Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze,“ uvedli pořadatelé v tiskové zprávě. Koncert bude možné navštívit i prostřednictvím internetového streamu.