Obrázek k článku Opravdu naposledy? Držáci Kiss slibují další závěrečný koncert kariéry
| Jarda Konáš | Foto: Jan Nožička

Opravdu naposledy? Držáci Kiss slibují další závěrečný koncert kariéry

Americká rocková kapela své rozlučkové turné protáhne ještě o jedno evropské kolečko. A odstartuje 10. června v Praze.

Kissákům“ se evidentně nechce do důchodu. S publikem se loučili několikrát, tuzemským fanouškům zamávali letos v červenci v pražské O2 areně. A na to samé místo se nakonec zase vrátí.

Americká čtveřice začíná připomínat komickou postavu, co se s každým pořád loučí, ale dál stojí uprostřed místnosti. Poprvé se s publikem loučili na počátku tisíciletí během jejich The Farewell Tour, v posledních letech rozlučkové koncerty odehráli po celém světě v rámci End of The Road tour. A teď se ukazuje, že ani to nebyly rozlučkové akce a Kissáci se zase vrátí. Příští rok turné protáhnou o další evropskou část, která odstartuje v Praze a bude pokračovat přes Nizozemsko, Belgii, Německo, Polsko a Francii až do Itálie.  

Což o to, kdo byl na červencovém koncertě, jistě potvrdí, že to kapele pořád skvěle hraje a málokdo umí udělat takovou show. Ovšem po těch letech loučení už asi málokdo bude věřit, že tentokrát je to už fakt, ale opravdu naposledy. Z okázalého sbohem se stává nekonečný příběh. Ale proč se s Kiss ještě jednou nepobavit? Vždyť koukat na Simmonse plivajícího krev a trsnout si na Lick It Up bude pořád zábava.

„Jakkoliv jsou koncerty Kiss až na výjimky identické, nemůžu se zbavit dojmu, že zrovna tento byl trochu jiný a ještě lepší. Zatímco na předchozí vystoupení jsem šel jako na bigbítovou rutinu a rutinu (byť zábavnou) jsem taky sledoval, tentokrát ve vzduchu visel jistý pocit jedinečnosti. Možná to bylo to dojetí vyprodané haly nad myšlenkou, že se se svými miláčky vidí skutečně naposled,“ psal jsem v článku po letošním vystoupením v Praze. Příští rok uvidíme, zda Kiss nepromarnili šanci se rozloučit v nejlepším.