Obrázek k článku Čerstvé novinky zahrají badfocus a Out of Silence v Praze pod širým nebem
| Šárka Hellerová | Karel Buriánek, foto: Michala Rusaňuková

Čerstvé novinky zahrají badfocus a Out of Silence v Praze pod širým nebem

Dvojkoncert akustického projektu badfocus a kapely Out of Silence se koná v úterý 21. června na Střeleckém ostrově v Praze.

Kuba Alexa ve své víc folkové inkarnaci vystoupil na Headliner Pontonu minulý rok, letos opět zahraje se svou kapelou Out of Silence. Skupina, v níž Alexu, který zpívá a hraje na kytaru, doprovází kytarista Jaroslav Kubr, baskytarista Jakub Novák, bubeník Stanislav Matoušek a klávesista Karel Heřman, již dříve v rámci letní koncertní série pořádané Headlinerem rovněž vystupovala a nadcházející akci pojala jako příležitost se setkat naživo na pódiu po delší době.

Zato ve studiu se Out of Silence setkali nedávno a v květnu vyšel jejich nový singl The Sun Saves Me Again, který zcela jistě zazní. Kuba Alexa nahrál i jeho klidnější ambientní verzi. Na ní spolupracoval s Prokopem Korbou, kterého můžete znát díky jeho projektu badfocus.

A právě badfocus bude také hrát na třetím letošním Headliner Pontonu. Teprve devatenáctiletého pražského producenta, skladatele a multiinstrumentalistu můžete znát i z dreampopové kapely teepee. Jeho hudba představuje zvukově bohatý, intimní zážitek a snahu neustále rozšiřovat svůj vlastní hudební jazyk. Přestože jeho hudební kořeny tvoří zejména jazz, badfocus byl silně ovlivněn mnoha žánry, od klasické hudby přes elektroniku, hip hop až po indie pop, které ve své tvorbě kombinuje. I badfocus v květnu vydal novou hudbu – poetické tracky nazvaneé "tajem" a "je rano".

Headliner Ponton #3 s badfocus a Out of Silence se koná 21. června od 19:00. Vstup je jako vždy zdarma.