Obrázek k článku Společně pro Moravu. Na Václavském náměstí zahrají  Rybičky 48, Xindl X, Slza a další
| Redakce | Foto: archiv kapely

Společně pro Moravu. Na Václavském náměstí zahrají Rybičky 48, Xindl X, Slza a další

Další velký benefiční koncert na podporu tornádem zasažených obcí na jižní Moravě se koná již zítra 7. července v Praze.

Veškerý výtěžek z koncertu Společně pro Moravu poputuje přímo do zasažených obcí prostřednictvím sbírky Nadace Via, jež na jihu Moravy začala pomáhat bezprostředně po katastrofě. Bez nároku na honorář vystoupí Rybičky 48, Xindl X, Pavel Callta, Klára Vytisková, Slza, O5&Radeček, Poetika, Juraj Hnilica a James Harries.

„Dojímá mě a velmi si toho vážím, že nejen interpreti, ale i všichni, kteří se na koncertu podílí od pódia, LED obrazovek, osvětlení, ozvučení, bedňáků, agregátu, mobilního oplocení a WC až po ubytování mimopražských techniků, stanů, štábu, který bude koncert vysílat, poskytovatele internetu, abychom mohli koncert vysílat a mnoha dalších se na koncertu podílí zdarma. Jediným a hlavním cílem koncertu je vybrat co nejvíce financí a pomoci lidem z postižených obcí. Všem za to, že se spojili pro dobrou a potřebnou věc, srdečně děkuji,“ říká organizátor Robin Suchánek.

Jak přispět?

Již nyní můžete podpořit sbírku  www.darujme.cz/promoravu, dar je možné zaslat také na účet veřejné sbírky Nadace Via č. ú. 200900222/0800 a během koncertu bude možné přispět také prostřednictvím dárcovských DMS.

Pomoci mohou také lidé ze zahraničí, a to na www.darujme.cz/formoravia nebo přímo na sbírkový účet zřízený Nadací Via: 200900222/0800, tzn. IBAN: CZ27 0800 0000 0002 0090 0222, BIC (SWIFT) kód: GIBACZPX

“Velice si vážíme každé podpory. Štědrost a velkorysost dárců je neuvěřitelná. Děkujeme všem, kteří přispívají. Peníze putují přímo zasaženým rodinám a obcím,“ vzkazuje ředitel Nadace Via Zdeněk Mihalco.

Společně pro Moravu sledujte v přímém přenosu.

Koncert bude možné sledovat živě na Václavském náměstí, či online na webech a sociálních sítích některých účinkujících a celostátních i lokálních médií, ale také  v řadě regionálních televizí. Společně pro Moravu poběží ve vysílání zlínské TVS, Strakonické televize, Televizi jižní Čechy, svitavské CMS TV a dalších. Koncert odvysílají také slovenské regionální televize, například Západoslovenská Televizía, Česko Slovenská regionálna televizía, městské TV v Trnave či v Ružomberoku a ze záznamu i v regionální TV v Prievidzi.