Obrázek k článku Rolling Stones jsou ve studiu. Nové album vydají po 18 letech. Kdo bude bubnovat?
| Jarda Konáš | Foto: Profimedia

Rolling Stones jsou ve studiu. Nové album vydají po 18 letech. Kdo bude bubnovat?

Kytarista Ronnie Wood potvrdil, že práce na nové studiovce jsou v plném proudu a vyjít by měla během příštího léta.

Legendární Rolling Stones příští rok vydají novou desku. Půjde o první album nových skladeb kapely po osmnácti letech. V roce 2016 sice nahráli Blue & Lonesome, šlo však o album coverů bluesových klasiků. Poslední deskou s původním materiálem je A Bigger Bang z roku 2005. Dvě původní skladby se poté objevily na „greatest hits“ albu GRRR! v roce 2012 a před třemi lety vyšla skladba Living in a Ghost Town.

Novou desku roztočili už před nějakou dobou, takže část nahrávek vznikala ještě s Charlie Wattsem, který vloni zemřel. Zbytek materiálu dokončují Stouni se Stevem Jordanem, který se ke kapele připojil na turné po Wattsově smrti.

Pro The Sun to prozradil kytarista Ronnie Wood: „Nahrávání už jsme rozjeli, za pár týdnů se přesuneme do Los Angeles, abychom pokračovali a desku dokončili. Pár skladeb je ještě s Charliem, zbytek odbubnoval Steve Jordan.“

Bližší informace k novým skladbám bohužel nemáme, ale Wood alespoň prozradil ještě jednu příjemnou zprávu. Jakmile Stouni desku dokončí, vyrazí i s novým repertoárem znovu na turné. Kdo ví, třeba díky svému neúnavnému zápřahu dorazí znovu do Česka? Poslední tuzemský koncert proběhl v roce 2018 v pražských Letňanech.

Jeden z posledních singlů Rolling Stones byl před šesti lety cover Ride ‘Em on Down, cover bluesmana Eddie Taylora