Obrázek k článku Přiletí na festival vrtulníkem? Machine Gun Kelly míří na Rock for People
| Šárka Hellerová | Foto: Petr Klapper

Přiletí na festival vrtulníkem? Machine Gun Kelly míří na Rock for People

Hudební festival Rock for People již tradičně v předvánočním období vyloupává jména interpretů, na které se fanoušci mohou těšit na příštím ročníku, z virutálního adventního kalendáře. Jako jeden z prvních byl tímto způsobem oznámen čtvrtý headliner akce.

Machine Gun Kelly bude v roce 2023 hvězdou druhého dne Rock for People. Doplnil hlavní čtyřlístek, který kromě něj tvoří kapely Slipknot, The 1975 a Muse. Naposledy u nás Colson Baker, jenž si nechává říkat podle slavného amerického gangstera a začátkem roku vydal své šesté studiové album Mainstream Sellout, vystupoval letos ve Sportovní hale Fortuna.

„Kdo pamatuje Machine Gun Kellyho před pěti roky jako předskokana Linkin Park, musel být jeho letošním pražským koncertem překvapen,“ psal Josef Vlček o zářijové show, kterou hudebník zahájil „příletem“ na stage v modelu helikoptéry.

„Najednou viděl bohatě vypravenou show, která neměla nic společného s šedivou předehrou Linkinů (před nimi MGK vystupoval v roce 2017 na festivalu Aerodrome). Změnila se i hudba, z kulometného rapera se stala pop rocková hvězda, která si jen tu a tam zarapovala. Samozřejmě s velkým gustem a brilantně.“

Bring Me The Horizon na Rock for People vystoupili před třemi lety, nyní je na řadě Machine Gun Kelly

Nadšení z posledního tuzemského koncertu MGK čiší i z reportu, který jsme publikovali v rubrice Z první řady. Ta přináší emoce a bezprostřední koncertní vjemy těch nejoddanějších fanoušků. „Přiznám se, že jsme se ani nesnažili vyvolat ho s kapelou zpět na pódium, protože máme skvělý a nezapomenutelný zážitek nadávkovaný v tom přesně správném poměru profesionality a emocí a těšíme se domů do postele,“ psala Johanka Bezrová za všechny fans a přidala doporučení nevynechat příští show, s kterou Machine Gun Kelly přijede. Bude zajímavé sledovat, jestli se mu podaří festivalový dav vyhecovat stejně jako publikum ve sportovní hale.

Kromě Machine Gun Kellyho již adventní kalendář odhalil, že na Rock for People, jenž se bude konat ve dnech 8. až 11. června 2023, přijedou kanadští rockeři Simple Plan, americká popová provokatérka Ashnikko a pop punkeři Mod Sun. Příznivce tvrdších žánrů prozatím potěšili australští Polaris, kteří také nedávno nadchli pražské publikum. Recenzi na jejich říjnový koncert v Praze čtěte zde.

Film ve znamené býka, jehož je MGK spoluautorem i hlavním hrdinou, byl uveden i na festivalu v Karlových Varech

Ve znamení býka