Obrázek k článku Premiéra Daughter of the Sun: Aiko vypráví příběh pohlcující lásky v klipu na pokračování
| Redakce

Premiéra Daughter of the Sun: Aiko vypráví příběh pohlcující lásky v klipu na pokračování

Zpěvačka Aiko přichází s po všech stránkách dotaženým klipem k písni Daughter of the Sun. Pouze samotný konec příběhu se diváci dozví až na konci července v navazujícím klipu ke skladbě Geminy.

Stejně jako v předchozí tvorbě, zejména v klipu Power, je dominantou novinky emotivní scénický tanec a oslava ženské síly. Aiko v příběhu vystupuje jako vypravěč. „Kdybych měla popsat lásku jedním slovem, řekla bych teplo. Ten příjemný hřejivý pocit když jste poblíž někoho, s kým je Vám dobře. Nadcházející singl Daughter of the Sun jde ale ještě hlouběji a zkoumá pocity, kdy Vás člověk natolik uchvátí, že máte pocit, že je všude kolem Vás, topíte se v nich.” vysvětluje význam klipu hudebnice, která se na Times Square v rámci kampaně EQUAL společnosti Spotify dostala ještě před Ewou Farnou.

Netradiční koncept klipu na pokračování propojí dvě náladou rozdílné písně. „Vždy mě velmi bavily příběhové videoklipy, které diváka vtáhnou do děje a zároveň dodají ještě hlubší smysl samotné písni. Ještě více jsem pak tedy obdivovala ty, které jsou formou krátkého filmu, je za tím vidět plánování, přemýšlení nad celkem a proto jsem chtěla také něco takového vytvořit,“ vysvětluje Aiko. „Obě písně jsme společně tvořili se stejným producentem, Stevenem Ansellem. Písně mají sice naprosto opačné nálady, ale i to je to, co mě baví - změna nálady, posun děje v příběhu.”

Aiko se narodila v Moskvě a žije v Praze a Londýně. Před rokem vydala debutové album Expiration Date a má za sebou vystoupení na evropských festivalech jako jsou Sziget, Waves Vienna nebo v rámci koncertů Sofar Sound.  

Novinky sledujte na Facebooku Aiko.

Nahlédněte na natáčení klipu Daughter of the Sun: