Obrázek k článku Proč dostala Bára Poláková facku? Nový film umocňuje soundtrack Michala Strnada
| boi | Foto: Adam Hříbal (Tranzistor)

Proč dostala Bára Poláková facku? Nový film umocňuje soundtrack Michala Strnada

Chystaná romantická tragikomedie Facky lásky se může stát překvapením letošní filmové sezóny. Snímek, ve kterém excelují Jiří Bartoška, Barbora Poláková, Anna Geislerová, Miroslav Krobot nebo Taťjana Medvecká ještě umocňuje soundtrack zpěváka a herce Michala Strnada.

Snímek režisérky Michaely Svojky Bártové sice bude mít sice premiéru až v létě, ale Headliner měl coby partner filmu možnost vidět pracovní verzi snímku. První dojem je jasný: Facky lásky překračují běžná klišé divácky oblíbeného filmařského žánru romantické komedie. A kromě zábavy a vtipu je to jedna strmá a pořádně kolmá horská dráha emocí.

Foto: Michael Romanovski

Zásadně se na tom podepsala i hudební složka filmu, o kterou se postaral Michal Strnad. Ten je zároveň autorem romantického duetu Hiding Our Love s Barborou Polákovu, v němž Poláková zpívá vůbec poprvé anglicky. Citlivá píseň doplňuje právě zveřejněný trailer, který je zároveň pozvánkou na Strnadův koncert 20.3. v pražském kině Přítomnost. 

Michal Strnad loni vydal debutové album Další, kde se krom původní verze písně objevil i duet s Lenkou Dusilovou. Krom sólové kariéry působí i ve vokální skupině Skety a s Bárou Polákovou hraje i v její kapele. 

Foto: Michael Romanovski

A o čem snímek Facky lásky pojednává? Protože premiéra je ještě daleko a nesluší se příliš prozrazovat, citujeme alespoň z oficiální anotace distributora filmu: „Okouzlující Magda slaví Kristova léta, ale stejně se stále ještě hledá. Netuší, že muzikant Robert, se kterým už pět let chodí, se nikdy nepřestal potkávat se svou ex. V horečnatém snu aktivovaná časová smyčka způsobí, že Magda nestárne a probouzí se vedle Roberta na sklonku jeho života. A pak si role prohodí. Bolestná přítomnost se tak na dva způsoby setkává s odstupem moudrosti. Proč musí být péče o vztah taková dřina?“  

Foto: Michael Romanovski