Obrázek k článku OBRAZEM: Hollywood stávkuje, herci řádí v Praze. Billy Bob Thornton šel do plných
| PD, Foto: Vojta Florian

OBRAZEM: Hollywood stávkuje, herci řádí v Praze. Billy Bob Thornton šel do plných

Hollywoodští herci netočí, ale zato se svými kapelami koncertují v České republice. Billy Bob Thornton známý ze snímků Muž, který nebyl či Santa je úchyl a nositel Oscara za scénář filmu Sling Blade, nadchnul pražský klub Futurum.

Ve stejný den přitom v Brně hrál Johnny Depp se svou superskupinou Hollywood Vampires. O týden dřív ukázal Keifer Sutherland v pražském Lucerna Music Baru svou lásku k blues. A jedním z nejopěvovanějších okamžiků letošní karlovarské filmové přehlídky byl Russel Crowe, který festival se svou kapelou otevřel. Je vidět, že i v Americe je herectví s láskou k hudbě úzce propojené. 

Přestože hollywoodští herci stávkují, návštěvníky smíchovského klubu ve dveřích vítalo oznámení, že se stanou součástí natáčení a pokud s tím nesouhlasí, ať raději nevstupují dovnitř. Jak informoval klub na na internetu, na žádost filmařů, kteří natáčejí dokument o turné Billy Bob Thorntona & The Boxmasters, se zpozdilo i otevření klubu. 

Ještě než na pódium přišel Billy Bob Thornton, patřila rozehřívačka další populární herecké kapele. Role předskokanů se totiž zhostila kanadská formace rozverně nazvaná Bubbles and the Sh!trockers, která má u řady fanoušků až kultovní pověst. A to z několika důvodů.  

Jejím leaderem je herec Mike Smith, který coby Bubbles vystupoval v sitcomové sérii Trailer Park Boys, která se začala vysílat už v roce 2001 a o pět let později se dočkala i vlastního filmu. Jak ukázaly reakce na třeskuté vtipy kapely, svoje oddané publikum mají "hnědí rockeři" i u nás. Mimochodem s kapelou, která by se za rok měla dočkat premiéry vlastního filmu, hrává i kytarista Alex Lifeson z kultovních Rush. 

Pak už pódium patřilo hlavní hvězdě večera. Billy Bob Thornton je sice pro většinu lidí herec spojený s filmy jako Muž, který nebyl, Santa je úchyl, nebo Láska nebeská, ale ve Futuru rychle ukázal, že stejně bravurně ovlává i rockové pódium.

V srdci je totiž vášnivým muzikantem. S kapelou Boxmasters tento rok vydal už desátou desku. Věnuje se převážně rock’n’rollu střihu šedesátých let, ale v Praze ukázal, že i když je to stará hudba, dokáže s ní na současné publikum zapůsobit. 

Vzhledem ke spožděnému začátku koncertu nebyl čas na velké promluvy. Billy Bob Thornton přišel na pódium v černé kšiltofce s logem LA a košili s nášivkou "bad". A coby "špatňák" hrnul s The Boxmasters své písně do publika bez velkých pauz a okolků. 

Pražská premiéra Thorntonova bandu ukázala, že tak jako většina jeho hereckých kolegů z Hollywoodu, ani on nemá hudbu a koncertování jenom jako další manýru, ale věnuje se jí nejen dlouhá léta, ale i s potřebnou vášní. Byla to plnohodnotná klubová rocková show. A aplaus, který se dostavil na závěr koncertu, nebyl za známou tvář, ale za hudební zážitek.