Obrázek k článku Na pražské Kampě se odehraje Koncert pro Moravu
| Redakce | Foto: Ilona Sochorová, Pavel Hejný

Na pražské Kampě se odehraje Koncert pro Moravu

Ve středu 30. června uspořádá Česká televize benefiční koncert na pomoc jihomoravským vesnicím zasaženým silnou bouří a tornádem.

Diváci uvidí originální propojení kapel a interpretů. Například operní pěvec Adam Plachetka vystoupí s cimbálem. Buty zase zahraje společně s Mňágou a Žďorp. Program se stále fromuje, nicméně svou účast již potvrdili například Dan Bárta, Anna K, Richard Krajčo, Vojta Dyk, Čechomor, Eva Burešová či Hana a Petr Ulrychovi. Přímý přenos začne ve 20:10. Víc než hodinový program divákům prostřednictvím živých vstupů zprostředkuje i aktuální situaci na jihu Moravy. Pořadem provedou Světlana Witowská a Daniel Stach.

Už nyní lze přispět zasláním DMS ve tvaru DMS PROMORAVU 30 nebo DMS PROMORAVU 60 nebo DMS PROMORAVU 90 na telefonní číslo 87 777, nebo prostřednictvím QR kódu, který je potřeba naskenovat ve vašem mobilním bankovnictví, můžete zadat libovolnou částku a odeslat platbu:

Česká televize koncert pořádá na podporu Charity ČR, která je největším nestátním poskytovatelem sociálních služeb. V zasažené oblasti začala pomáhat bezprostředně po řádění živlů, které poničily přes tisíc domů, zranili stovky lidí a vyžádaly si šest životů.

„Role České televize je v případě takto mimořádných událostí především informační. Kromě informování ale umíme i velmi efektivně pomáhat, a proto jsme okamžitě začali připravovat benefiční koncert na podporu Charity ČR, jehož výtěžek poputuje na pomoc obyvatelům postižených oblastí. Po sobotním charitativním přenosu z folklorního festivalu ve Strážnici tak na středu narychlo připravujeme i speciální Koncert pro Moravu z Kampy," uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.