Obrázek k článku Chystá se unikátní živý koncert Pendulum. Na festivalu Let It Roll bude vesmírná loď
| Petra Divoká | Foto: Let It Roll

Chystá se unikátní živý koncert Pendulum. Na festivalu Let It Roll bude vesmírná loď

Největší světový drum and bassový festival se letos vrací v plné síle. Let It Roll slaví 20 let existence a jeho hlavní hvězdou budou mezi 4. a 6. 8. australští Pendulum, kteří na letišti v Milovicích přistanou jako live band na pódiu ve tvaru obří vesmírné lodi mezi roboty a dalšími sci-fi vychytávkami.

Unikátní scéna dostala jméno Mothership a opět bude mít tvar vesmírné lodi, tentokrát ovšem vznikla přímo na tělo live vystoupení Pendulum. Ti díky specifickému soundu a energickým setům patří po právu mezi absolutní hvězdy žánru. Loni to připomněli na EP Elemental, které doplnili skvělým klipem ke společné skladbě s Hybrid Minds nazvané Louder Than Words. Jeho hlavními hrdiny jsou Bob a Gary, tedy kocour s myší nápadně připomínající Toma s Jerrym. Vtipný klip vychází z estetiky animáků a vypráví příběh o špatných rozhodnutích, alkoholismu i šťastném usmíření a shledání.

Pendulum na vesmírné lodi nejsou zdaleka jediným vizuálním lákadlem letošního ročníku Let It Roll. Vychytaná budou i ostatní pódia. Pod širým nebem se znovu bude hrát i z obřího chrámu. Stage pojmenovaná Temple, kterou dotváří velké kamenné hlavy, šlehají z ní plameny a vzduchem lítají liány, ale podle pořadatelů bude letos v provozu naposledy.

Zbrusu novým pódiem bude svatyně nazvaná Eve’s Sanctum! Na té se budou střídat zástupci labelu zvučných jmen jako Hospital Records, Critical Music nebo 1985 Music. Své zastoupení bude samozřejmě už tradičně mít i pražský klub Storm, který je pro tuzemskou drum’n’bassovou scénu zásadním místem.

Stejně tak se sluší zmínit i silnou sestavu českých a slovenských producentů a dýdžejů, která je letos opět našlapaná. Posuďte sami – A-Cray, B-Complex, Changing Faces, Forbidden Society, Holotrope, Kutlo, Madface, Magenta, QO, Rido, Ripple, Simple Souls, Symplex, Trilo a spousta dalších udělají z Let It Roll 2022 nezapomenutelnou party.

A kdo jsou kromě Pendulum letošní světové hvězdy? Oslavit dvacet let výročí brandu Let It Roll přijedou jména jako Hybrid Minds, Sub Focus, Dimension nebo Wilkinson. Očekávaný je i set melodického drum’n’bassového dua Delta Heavy.

Kdo by v roce 2002, kdy se Let It Roll konal poprvé v pražském klubu Mlejn, řekl, že se z něj stane obří respektovaná třídenní akce, na kterou budou mířit spolu s hvězdami žánru i fanoušci lámaných beatů a taneční energie z celého světa?

Let It Roll

Festival se letos koná mezi 4. a 6. srpnem na letišti v Milovicích. Hlavními hvězdami jsou australští Pendulum se svým live setem. Vystoupí na pódiu v podobě obří vesmírné lodi. V letošním line-upu jsou i Hybrid Minds, Sub Focus, Dimension, Wilkinson nebo Delta Heavy.