Obrázek k článku Láska na první bodnutí. Rockové legendy Scorpions zaseknou osten v Pardubicích
| Šárka Hellerová | Foto: Universal Music

Láska na první bodnutí. Rockové legendy Scorpions zaseknou osten v Pardubicích

Loni hráli v Praze, letos v Brně a 29. července 2024 se Scorpions setkají s fanoušky v pardubické Enteria areně. Stane se tak v rámci turné Love at First Sting. Stejnojmenné album slaví příští rok čtyřicet let od svého vydání.

Poslední dvě zdejší zastávky autorů legendární skladby Wind of Change se vázaly k turné k loňské desce Rock Believer. „Scorpions se věkovým průměrem dostali někam k sedmdesátce, muziku ale valí dopředu pořád rychlostí sto čtyřicet. Je to dobrá zpráva pro fanoušky. Stále to tam je, kapela pořád hraje parádně, má svůj typický hutný zvuk rockových dědků, co si něco zažili. Frontman Klaus Meine s nimi drží krok, i když trochu ubral z kdysi tak rozmáchlých vokálů,“ psal Jarda Konáš v recenzi na desku.

Kytarista Matthias Jabs, jenž do kapely přišel na začátku 80. let, krátce předtím, než z ambiciózních rockerů během několika málo let vyrostla jedna z největších kapel světa, v loňském rozhovoru pro Headliner prozradil, že na albu Rock Believer si Scorpions přáli přiblížit se zvukem právě té době, kdy byl v kapele nový. „Řekli jsme si, že by bylo hezké nahrát desku se zvukem, který jsme měli na začátku 80. let. Mám na mysli alba Blackout a Love at First Sting,“ říkal kytarista o desce, která měla vznikat v Los Angeles, ale kvůli pandemii ji kapela nakonec nahrála doma v Německu. 

Nadcházející turné sice názvem připomíná výročí alba Love at First Sting, které skupina oslaví také sériíí koncertů v Las Vegas, nicméně jistě bude opět i průřezem hitů kapely, která za dva roky oslaví neuvěřitelných šedesát let. Do Pardubic přijedou zpěvák Klaus Meine, kytaristi Matthias Jabs a Rudolf Schenker, bubeník Mikkey Dee a baskytarista Pawel Maciwoda.