Obrázek k článku Kdo nažhaví Metronome? Sety HOSH a BEC a pocta Královi doplní Morcheebu

Kdo nažhaví Metronome? Sety HOSH a BEC a pocta Královi doplní Morcheebu

Taneční start s HOSH a BEC, střed festivalu s Morcheebou a závěrečný den coby pocta Ivanu Královi. Takový bude třídenní Metronome Prague Warm Up.

Původně plánované půlkulaté výročí oslaví festival Metronome Prague až příští rok, místo něj se na Výstavišti Praha ve dnech 10. - 12. září odehraje zářijový zahřívací Metronome Prague Warm Up. Ten již zná svůj kompletní program, v němž figuruje pocta loni zesnulému Ivanu Královi a nechybí v něm ani zahraniční interpreti. 

 „Podařilo se nám dát dohromady unikátní program včetně potvrzených zahraničních intepretů, kteří nám připomenou atmosféru festivalu Metronome Prague,“ říká Barbora Šubrtová, jež utváří dramaturgii festivalu od jeho vzniku. Kdo jiný by měl přiblížit, co vás letos čeká?

Festival začne v rytmu dvou nově oznámených jmen: „Fanoušci elektronické hudby se mohou těšit na producenta HOSH, kterého znají z Solomunova labelu Dyinamic a hodně rychle rostoucí, původem britskou a nyní v Berlíně žijící DJku BEC,“ přibližuje Šubrtová rychle rostoucí hvězdy taneční scény. Oba zahraniční hosté to rozjedou na Fontána Stage, kde vystoupí i domácí DJ Barbora. Favourite Obsession, Anna Vaverková, Cara a Mezi patry klid se představí na druhé scéně. Tetris má v rukou afterparty. „Myslím, že ať už si chcete pořádně zatančit nebo se nechat jen tak pohladit, na Metronome Prague Warm Up to najdete,“ dodává Šubrtová.

Morcheebu asi není třeba představovat, jen připomenu jejich skvělý koncert na Metronome Prague 2019, kde toto vystoupení jednoznačně patřilo k vrcholům celého festivalu,“ říká Šubrtová o kapele, jež byla oznámena již dříve a bude hlavní hvězdou sobotního programu. Fanoušci se dočkají osvědčených hitů i novinek z letošního alba Blackest Blue. Na scéně Fontána Stage Morcheebu doplní Curly Simon ze Slovenska, Annabelle a February. Druhá scéna bude patřit projektům a interpretům a dull set, Ima Teva, Timea a Zapomnělsem.

V neděli uctí dvacítka účinkujících tvorbu světově nejproslulejšího českého rockera Ivana Krále, který loni zemřel. Koncert Forever Král připomene mimo jiné společné vystoupení s hudební a divadelní legendou Jiřím Suchým, které bylo ozdobou prvního ročníku Metronome Prague a zařadilo se k pamětihodným momentům historie festivalu. Koncertní poctu zaznamená Česká televize a později uvede její sestřih. Kompletní program akce bude zveřejněn brzy.

„Jsme nesmírně rádi, že i přes odložený Metronome Prague zveme nyní návštěvníky již letos na skvělou mezinárodní hudební událost. Může to sice působit jako malý zázrak, ale my nadále zůstáváme optimističtí a pracujeme na různých improvizovaných hudebních akcích, kdy nejdůležitější je pro nás právě zářijový zahřívací Metronome Prague Warm Up.“ říká producent festivalu David Gaydečka o akci, již doprovází optimistický slogan Musíme to nažhavit.

Zde můžete zakoupit jednodenní i třídenní vstupenky

Pořadatelé zdůrazňují garanci vrácení vstupného v případě neuskutečnění akce, byť takovou eventualitu nepředpokládají.