Obrázek k článku Justin Bieber už se zase usmívá. Stav zpěvákova obličeje se zlepšil
| Petra Divoká | Foto: Bestsport

Justin Bieber už se zase usmívá. Stav zpěvákova obličeje se zlepšil

Popová hvězda před devíti měsíci oznámila, že trpí částečným ochrnutím obličejových svalů. Kvůli němu zrušil i své plánované turné, včetně české zastávky.

Podle videa, které Justin Bieber nyní zveřejnil na Instagramu, se jeho stav zlepšil. 

Zpěvák loni v červnu fanouškům oznámil, že trpí Ramsay–Huntovým syndromem. Podle nového videa ze středy 15. března se jeho stav až nyní, po devíti měsících začala léčba projevovat. Nejprve si zpívá skladbu Tems‘ od rappera Ice-T, aby se na konci videa usmál od ucha k uchu a tím ukázal, že už znovu dokáže ovládat vlastní mimiku.

Ramsay- Huntův syndrom může vzniknout následkem pásového oparu a zasahuje lícní nervy v blízkosti ucha. Krom paralýzy může způsobit i nepříjemnou vyrážku či ztrátu sluchu. Jde přitom o stejný vir, který způsobuje plané neštovice a léčení následků může způsobit značné komplikace.

V případě Justina Biebera šlo o ochrnutí obličejových svalů. "Dělám všechna obličejová cvičení, abych dostal tvář zpět do normálu," ujišťoval v červnu fanoušky. „Chce to čas. Nevím, jak dlouho to bude trvat. Ale bude to v pořádku, doufám. Věřím Bohu. Věřím, že je to všechno z nějakého důvodu,“ pokračoval ve svém emotivním vzkazu.

Původně přitom Justin Bieber zrušil své koncerty jen do konce minulého roku. Začátkem letošního března se ale rozhodl odvolat celé turné včetně pražského koncertu.