Obrázek k článku Foto: První z letních (Ne)pontonů patřil svěží Dashi Stardust a desperátům Mr. Pink and the Bad Thoughts
| Šárka Hellerová | Foto: Marek Holoubek

Foto: První z letních (Ne)pontonů patřil svěží Dashi Stardust a desperátům Mr. Pink and the Bad Thoughts

Zpěvačka Dashi Stardust a Mr. Pink and the Bad Thoughts hráli na prvním z šesti letošních Headliner (Ne)pontonů. Souš Střeleckého ostrova nabídla podobně kouzelnou atmosféru jako měli staré dobré Headliner Pontony na řece.

Někteří z návštěvníků premiérového Headliner (Ne)pontonu po příchodu na Střelecký ostrov málem automaticky zamířili do Vltavy. V místech, kde by dřív přešli suchou nohou na Ponton, je však zarazila absence můstku i samotného Pontonu. Ten letos bohužel u Střeláku nekotví, nicméně jen o pár metrů vedle je naštěstí další roztomilá letní scéna Malostranské  Besedy, jako stvořená pro intimní koncerty a setkání přátel při zapadajícím slunci či v záři zlatých světýlek rozvěšených po okolních kaštanech. Ano je to kýč, ale také ideální kulisa pro koncerty, o jejichž dramaturgii se tradičně stará Karel Buriánek. Dashi Stardust, první letošní umělkyně na (Ne)pontonu, jakoby se pro tohle pódium narodila. Po ní zahráli Mr. Pink and the Bad Thougths, kteří stejně jako ona přilákali na Střelák hojně přátel a fanoušků. Sezóna začala parádně.