Obrázek k článku Čerstvé (z)boží: Indie naděje má jméno Save the Emotion
| Marek Reinoha | Foto: Rusty Shepherd

Čerstvé (z)boží: Indie naděje má jméno Save the Emotion

Nadějná indie-rocková kapela Save the Emotion je z Berouna. Zaujme americkým frontmanem, který už od dětství žije v České republice. Poprvé na sebe upozornili v roce 2019 coby objev United Islands. Teď povedeným debutem.

V závěru roku 2020 Save the Emotion vydali debutové album Good For The Soul, které jim produkoval Armin Effenberger, který vedle své domovské formace Cartonnage produkoval také např. Mandrage, Support Lesbiens nebo Adama Mišíka.

Výsledkem je ambiciózní nahrávka, ve které se mísí vlivy indie-rocku, brit-popu a alternativy, která zní opravdu dobře. Vydání alba předznamenal singl Broken, ke kterému natočil podmanivý videoklip režisér Daniel Svátek (Úsměvy smutných mužů, Zatracení aj.), který k jejich muzice řekl: „Když mi Armin Effenberger dal poprvé poslechnout pár skladeb Save the Emotion, měl jsem pocit, že poslouchám nějakou hodně dobrou americkou kapelu.“

Klip natočil na střeše budovy Passer Invest a prošpikoval ho záběry z celého světa, které jsme natočili na svých cestách s kameramanem Jakubem Šimůnkem.

Kapela se netají svými ambicemi hrát na velkých festivalech a být tou nejlepší tuzemskou anglicky zpívající kapelou. A myslím, že ta jejich rocková energie a chytlavé melodie prezentované sympatickým frontmanem mají potenciál přitáhnout zástupy fanynek a kapelu k těmto ambicím přiblížit.

Kam dál

Save the Emotion na Spotify
Save the Emotion na Facebooku