Obrázek k článku Bubeník The Offspring se ze zdravotních důvodů nedal naočkovat. V kapele končí

Bubeník The Offspring se ze zdravotních důvodů nedal naočkovat. V kapele končí

Pete Parada na sociálních sítích uvedl, že se kvůli autoimunitnímu onemocnění na radu lékaře nenechal naočkovat proti covidu-19 a kapela se kvůli tomu rozhodla pokračovat bez něj.

„Protože nejsem schopen vyhovět tomu, co se v hudebním průmyslu stává čím dál víc povinností, bylo rozhodnuto, že není bezpečné být v mé blízkosti ve studiu či na turné. Zmiňuji to, protože mě neuvidíte na nadcházejících koncertech,“ napsal Parada a zdůraznil, že jeho rozhodnutí nenechat se očkovat souvisí s tím, že od dětství trpí Guillain-Barrého syndromem a jeho průběh se postupně zhoršuje. Parada loni prodělal mírný covid a věří, že zatímco tuo nemoc by opět zvládl, není si jistý, jak by přežil další ataku Guillain-Barrého syndromu, kterou by, jak se obává, očkování mohlo vyvolat.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Pete Parada (@peteparada)

 

„Nechovám vůči kapele negativní emoce. Dělají to, čemu věří, že je pro ně nejlepší a já dělám to samé,“ vzkázal Parada s tím, že mu láme srdce, že se na nadcházejícím turné nesetká se svou hudební rodinou. The Offspring se k záležitosti zatím nevyjádřili. V srpnu je čekají dva koncerty a v září vyráží na rozsáhlejší americké turné. Později se přesunou do Velké Británie a Evropy, 12. června 2022 vystoupí na Prague Summer Festivalu v Praze.