Obrázek k článku Kanye West močí na Grammy: Zničte otrokáře z hudebního průmyslu!

Kanye West močí na Grammy: Zničte otrokáře z hudebního průmyslu!

Americký rapper Kanye West znovu vybouchnul. Svůj Twitter zaspamoval zprávami označující vedení hudebních labelů za otrokáře, nasdílel kopie svých smluv s Universal Music Group a Island Records a jako třešničku přidal video, ve kterém močí na cenu Grammy.

hem několika hodin West nasdílel přes 150 tweetů, ve kterých ukazuje prstem na managementy hudebních vydavatelství a NBA, nejvyšší basketbalové ligy v Severní Americe, a prohlašuje je za novodobé otrokáře, kteří svými smlouvami s přisnými podmínkami podle rappera kradou svobodu umělcům i sportovcům a neúměrně na nich profitují. Rozhodl se tak odstartovat hnutí, kterým chce „otrokáře”zničit.

Nasdílel fotografie svých smluv s vydavatelstvími a vyzývá další hudebníky, aby se k němu přidali a pomohli mu osvobodit novou generaci muzikantů. Vydavatelství zároveň varuje, že udělá vše, co je v jeho právních silách, aby je zničil. V jednom příspěvku upozorňuje společnost Sony, že je další na řadě, se kterou má v plánu se vypořádat.

Vedle hudebníků vyzývá ve svých tweetech i samotného boha, aby potrestal každého, kdo se podílel na tvorbě nespravedlivých smluv. Pomsta podle rapperových slov patří totiž právě jemu. 

Ve smlouvách, které jsou stále ke zhlédnutí na Twitterovém účtu Kanyeho Westa, figurují nejen konkrétní částky, ale i osobní údaje zúčastněných stran. Rapper má aktuálně ban od platformy za nasdílení telefonního čísla šéfredaktora Forbesu, kterého označil za rasistu a vyzval své fanoušky, aby ho kontaktovali. 

Westa podpořil svým tweetem hudební producent Hit-Boy, který zprodukoval mimo jiné hity Niggas in Parisve spolupráci s Kanye Westem a Jay-Z, Sorrys Beyoncé, nebo Sicko Mode s Travisem Scottem. Potvrdil, že i přes veškeré své úspěchy je od svých 19 let uvázán ve smlouvě s Universal Music Publishing, kterou tři právníci označili za nejhorší kontrakt, který kdy viděli a o čtrnáct let později se stále nedočkal fér podmínek. Podporuje tak Kanyeho myšlenku překopat hudebním průmysl ve formě, jaké ho známe. 

Jestli se něco takového ovšem povede je ve hvězdách. Kanye West trpí bipolární poruchou a jeho včerejší Twitterový shitstorm nebyl prvním a dozajista ani posledním. 

Foto: Universal Music