Obrázek k článku GLOSA: Takhle má znít pop! Skvělý singl Terezy Balonové předznamenává velké věci
| Dany Stejskal | Foto: Lukáš Kozel

GLOSA: Takhle má znít pop! Skvělý singl Terezy Balonové předznamenává velké věci

Kdo jsme byli? Ne, důležité je, kdo je Tereza Balonová teď. A s novým singlem z připravované desky je na skvělé cestě úspěchu.

Když mi v březnu Martin Červinka, manager Terezy Balonové, poslal první master alba, přiznám se, že jsem z toho byl trochu rozpačitý. Pro mě se z toho vytratilo  kouzlo holky s kytarou a looperem, přišlo mi to zvukově a vlastně i žánrově hodně nekompaktní. Nebyl jsem si jist, kam se to ubírá, a přestože jsem Tereziným obdivovatelem, byl jsem rozčarován. A v duchu jsem si říkal co na to asi řeknou její fanoušci.

Přichází konec června a já dostávám nový master, kde se Martin Ledvina jako producent ukazuje v životní formě. Tu dívku s kytarou tam prostě dostal zpátky, ale úplně jiným způsobem, než bych čekal. Najednou mám před sebou album, které je výpovědí normální holky, jež zpívá písně o sobě, svých láskách i neláskách, pokaždé trochu jinou barvou, stylem i emocí. Ví, co chce říct, a ví jak. V rukách držím, vlastně tedy ve sluchátkách poslouchám, velmi zdařilé popové album. V tom nejlepším slova smyslu. Fanoušek Terezy Balonové na něm najde to svoje, ale potenciál, který tahle deska má – oslovit tisíce nových posluchačů – je vážně veliký.

A to přesně reprezentuje i první videoklip, který vyšel v pátek 14. července 2023. Singl Kdo jsme byli z nového alba Lampiony se dotáčel v Malostranské Besedě, kde Tereza začínala hrát s kapelou v sestavě bicí, kytara, kytara zpěv. A dotáčel se živě, aby na něm zazněly hlasy Tereziných fanoušků, takže kdybyste mě chtěli slyšet zpívat…

Je velmi těžké předpovídat něčemu úspěch, ale tady se toho nebojím. Ta holka má prostě styl, chytrý a přitom jednoduchý pop, který je prostou písní tady dělá málokdo. Myslím, že po předchozím trochu rozpačitém albu to nahodila společně s Martinem a Martinem na koleje a jede si za svým. Užijte si tenhle singl, který v sobě má lehkost. Třeba stejně vás dnes překvapí stejně mile jako mě.