Obrázek k článku Život nejde nalajnovat. Adam Mišík a Sergei Barracuda se setkají ve filmu
| Honza Vedral | Foto: Johana Janová, Bontonfilm

Život nejde nalajnovat. Adam Mišík a Sergei Barracuda se setkají ve filmu

Příběh jedné divoké noci natočil režisér Adam Sedlák kompletně na iPhone. Pod názvem Banger vstoupí do kin příští rok v létě.

Banger vypráví rapový příběh a s tím souvisí, že se nevyhýbá otevírat důležité téma jako je životní styl spojený s konzumací drog naprosto bez obalu,“ říká o chystaném snímku jeho producent Jakub Jíra. Tomu odpovídá i slogan filmu „život nejde nalajnovat“, který je zjevně zasypaný bílým práškem.

Natáčelo se v pražských ulicích a klubech guerillovým způsobem na iPhone. „Rap je hudba ulice, a chtěl jsem, aby náš film působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone proto nebyla snahou ušetřit, ale především kreativní. Bylo jasné, že to tak musíme udělat. Cílem bylo příběh zachytit, co nejvěrněji, nechtěl jsem, aby se kamera předváděla, jakkoliv na sebe upozorňovala, jako tomu je ve zvyku například v rapových videoklipech. Banger by měl být takový mix mezi Pusherem a Tancem v temnotách říznutý Superbad,“ popsal svůj film režisér Adam Sedlák. Ten za sebou má sérii Semestr, která se odehrávala jen na desktopech počítačů či rovněž netradičně pojatý snímek Domestik.

Hlavní roli Alexe, jemuž nechybí ani tetování v obličejí, ztvárnil Adam Mišík. V dalších se představí Marcel Bendig či Anna Fialová. Rapper Sergei Barracuda si zahrál sám sebe. „Od Adamova posledního filmu, kde hrál hlavní roli, uplynulo dlouhých 5 let a diváci budou mít možnost se přesvědčit, kam se tenhle kluk z plakátu posunul,” doplňuje producent filmu.