Obrázek k článku Rapoví veteráni Indy & Wich končí. Rozloučí se dvěma koncerty na počest alba My3
| Honza Vedral | Foto: Jan Nožička

Rapoví veteráni Indy & Wich končí. Rozloučí se dvěma koncerty na počest alba My3

„Všechno musí někdy skončit. To proto, aby mohlo zase něco začít,“ komentuje rozhodnutí to zabalit rapper Indy. Rozlučkové koncerty Indy, Wich a LA4 odehrají 8. a 9. února 2023 v pražském Lucerna Music Baru.

Půjde zároveň o posunuté shows k výročí dvaceti let od vydání debutového alba My3, které ve své době bylo jednou ze zásadních nahrávek žánru. „Tehdy šlo o to, abys měl na brko a na sprej. Ta doba byla free,“ popsali Indy & Wich v červencovém Headlineru atmosféru vzniku nahrávky, která má dnes kultovní status. „Teď mě poznávají spíš rodiče na třídních schůzkách. Onehdá přišel syn ze školy a řekl mi, že už jsem played out,“ dodával pobaveně Indy. 

Koncerty k albu My3 původně měly být už letos. Nicméně válka na Ukrajině, dojíždějící covid i termíny kolidující s výročím alba Repertoár od PSH, to vše přimělo Indy & Wich plány posunout až na začátek roku 2023. V Lucerna Music Baru by s nimi měla vystoupit řada hostů z alba, zaznít oprášené staré tracky i skladby ze sólových alb Indyho a LA4. 

„Myslím, že je dobrý umět odejít zavčas. Tahle kapela je, myslím, pro každýho z jejích členů srdcovka, navíc spolu máme stále dobrý vztahy, a zažili jsme toho hromady. Kdybychom měli nahrané nové věci, a byli aktivní, asi bychom to "neukončili“,“ komentuje Indy pro Headliner rozhodnutí uspořádat poslední koncerty. „Jdeme každý svou cestou, nebo jsme našli nový věci, který nás naplňujou a „poslední" koncert z toho vyplynul celkem přirozeně. Martin (LA4) se aktivně věnuje ilustraci, a chce to dělat naplno, Wich se věnuje spoustě svých projektů. Já pomalu nahrávám nový věci,“ dodal Indy. 

Do vánoc plánuje vydat společný singl s Rytmusem, a na začátku příštího roku na něj navázat další písní. „Co bude za rok nebo dva netuším, myslím ale že nějaká společná věc určitě zase vyjde,“ naznačuje, že o úplný a definitivní konec Indy & Wich jít nemusí. „Ale na to začít aktivně hrát znova jako kdysi, to chce prostě desku. Ta zatím není, a co se týká mýho sóla, tak tam to zase není s kapelou,“ vysvětluje Indy, jak se věci mají. „Rozhodně ale neříkáme že je totální konec, a že nás nikdo už nikdy neuvidí společně na podiu. Nebude to ale určitě nijak brzy. Spíš obráceně.“