Obrázek k článku Dojemný začátek olympiády? Nemocná Céline Dion už zkouší vystoupení
| Lukáš Rešl | Foto: Profimedia

Dojemný začátek olympiády? Nemocná Céline Dion už zkouší vystoupení

Od konce roku 2020 fanoušci čekají na návrat hvězdné kanadské zpěvačky zpátky na pódia. Céline Dion, která trpí nemocí zvanou Syndrom ztuhlé osoby, jim podle všech indicií udělá radost už dnes večer (26. července) na zahajovacím ceremoniálu Olympijských her. V duetu s neméně populární Lagy Gaga by měly zazpívat píseň La Vie en Rose, jíž proslavila Édith Piaf.

Céline Dion už ve středu (24. července) zveřejnila na sociální síti X fotografie, na kterých v Paříži pózuje před Louvrem i přímo v prostorech galerie. „Pokaždé, když se vracím do Paříže, vzpomenu si, že na světě je ještě tolik krásy a radosti, kterou mohu zažít,“ napsala zpěvačka k přiloženým fotografiím. Dřívější spekulace, že by zpěvačka skutečně mohla vystoupit na zahajovacím ceremoniálu olympijských her, tak začínají těsně před začátkem olympijského programu nabírat reálných obrysů.

Některá francouzská média (včetně týdeníku Le Canard enchaîné) ještě předtím přišla s informací, že by Dion měla vystoupit na zahajovacím ceremoniálu společně s Lady Gaga. Obě by si měly společně střihnout duet slavné píseň La Vie En Rose od legendární šansoniérky Édith Piaf. Kanaďanka by navíc za tuto show měla dostat slušný honorář v podobě dvou milionů eur, jak píše deník The Guardian

Nadšení fanoušků ještě více rozvířil také francouzský prezident Emanuel Macron, který pro televizi France 2 řekl: „Zřejmě přijela (Céline Dion) do Paříže, to je skvělé! Byl bych nesmírně šťastný, kdyby mohla být na tomto zahajovacím ceremoniálu, stejně jako všichni naši krajané… Nebudu prozrazovat nic z toho, co (režisér zahajovacího ceremoniálu) Thomas Jolly a všechny jeho týmy připravily,“ dodal Macron s úsměvem, přičemž svá slova zakončil větou: „Nejsem zodpovědný za jeho (Jollyho) program.“

Když se pak začátkem tohoto týdne na internetu začala šířit také fotografie Lagy Gaga, kterak sedí u bílého piana na plovoucím ostrově na řece Seině, už zřejmě nikdo nepřestal pochybovat. Obě zpěvačky navíc bydlí ve stejném hotelu a fotografové zachytili, jak se Céline Dion kolem půl druhé ráno vrací ze zkoušek na olympijském stadionu do svého hotelu (viz titulní foto).

Dion by tak mohla vystoupat na pódium poprvé od roku 2020, kdy se naposledy představila v New Yorku. V prosinci roku 2022 jí pak byl diagnostikován Syndrom ztuhlé osoby, následkem toho trpí velkými bolestmi se svalovými křečemi.

Na olympijských hrách už dnes šestapadesátiletá Céline Dion v minulosti vystupovala. Stalo se tak v roce 1996 v Atlantě, kde se tehdy prezentovala vlastní písní The Power of the Dream.

Poslední vystoupení Céline Dion na olympijských hrách.