Obrázek k článku „Je pro mě velmi osobní.“ Bruce Dickinson z Iron Maiden to zkusí sólově
| Liv Boková | Foto: John McMurtrie

„Je pro mě velmi osobní.“ Bruce Dickinson z Iron Maiden to zkusí sólově

Bruce Dickinson vydá nové sólové album. Po dlouhých téměř devatenácti letech od předchozího počinu Tyranny of Souls a třicet let od druhého Balls to Picasso, z něhož pochází fenomenální píseň Tears of the Dragon.

Sólová novinka Bruce Dickinsona vyjde začátkem roku 2024 pod názvem The Mandrake Project. A nezůstane pouze u nahrávky, heavy metalová legenda vyrazí s novým počinem také na koncertní turné. Zatím jsou známé dubnové a květnové termíny vystoupení v Brazílii a Mexiku. Další místa po celém světě budou postupně přibývat na speciální webové stránce nazvané stejně, jako samotná deska.

„Toto album je pro mě velmi osobní a jsem na něj nesmírně hrdý. Roy Z a já jsme ho společně plánovali, psali a nahrávali několik let. Nemůžu se dočkat, až ho lidé konečně uslyší. Ještě víc se těším na to, až vyrazím na turné s naprosto úžasnou kapelou, kterou jsme poskládali, abychom desku mohli představit také naživo. Plánujeme odehrát tolik koncertů, na tolika místech a pro tolik lidí, kolik jen budeme moci,“ uvádí zpěvák a špičkový pilot v jedné osobě v oficiálním prohlášení.

Jestli bude v kapele také zmíněný Roy Z, americký kytarista, skladatel a producent, zatím není jasné. Dickinsonův dlouholetý hudební spolupracovník se podílel také například na nahrávkách Judas Priest a sólových počinech jejich frontmana Roba Halforda.

Co je onen Mandrake Project, zatím zůstává opředeno tajemstvím: „… vlastně to je ... všechno bude brzy odhaleno,“ nechává Dickinson své věrné fanoušky po celém světě v napětí.

Zatím se, kromě krátkého, lehce mysteriózního traileru, nekoná ani žádná ukázka. Na první zvukovou ochutnávku, track list a další podrobnosti si tedy také budeme muset ještě chvíli počkat.

S Iron Maiden zpívá pětašedesátiletý Bruce Dickinson přes čtyřicet let a na kontě mají sedmnáct společných řadových alb. To zatím poslední, nazvané Senjutsu, vyšlo před dvěma lety.

Skladba Tears of the Dragon příští rok oslaví třicet let od svého vydaání