Obrázek k článku Zdravotní stav Patti Smith se zhoršil. Zpěvačka zrušila vystoupení
| Lukáš Rešl | Foto: Marek Musil

Zdravotní stav Patti Smith se zhoršil. Zpěvačka zrušila vystoupení

Jedna z nejslavnějších protagonistek amerického punku a nové vlny byla před vystoupením v italské Bologni převezena do nemocnice s "náhlou nemocí". Informaci přineslo vyjádření Divadla Duse, kde měla zpěvačka v úterý 12. prosince vystupovat.

Podle italského zpravodajského zdroje TG Com 24 byla Patti Smith převezena a umístěna na pozorování do boloňské nemocnice Maggiore poté, co náhle onemocněla. Konkrétní příčina či forma nemoci však zatím nebyla zveřejněna.

„S velkou lítostí oznamujeme laskavému publiku, že koncert Patti Smith se nebude moci uskutečnit z důvodu náhlého onemocnění, které umělkyni postihlo. Všem se omlouváme za nepříjemnosti způsobené touto zprávou. Umělkyni přejeme brzké uzdravení,“ napsalo divadlo Duse v tiskové zprávě, která byla přeložena do angličtiny.

Šestasedmdesátiletá ikona sedmdesátých let měla v prostorech Theatro Duse vystoupit 12. prosince v rámci italského turné, které dohromady činí osm představení. Kromě zrušené boloňské akce je prozatím v ohrožení také nadcházející koncert v Benátkách, který by se měl uskutečnit ve čtvrtek 14. prosince v divadle Malibran.

Je tedy otázkou, nakolik je zdravotní stav Patti Smith vážný. Závěr turné se totiž prozatím neruší. Zpěvačku navíc koncem prosince čekají ještě tři koncertní vystoupení v rodné Americe, kde chystá show v chicagském hudebním centru The Salt Shed a dvojkoncert v brooklynské koncertní hale Steel.