Obrázek k článku Willie Nelson vydá své 153. album. Uvedl ho dojemnou předělávkou Toma Waitse
| Šárka Hellerová | Foto: Pamela Springsteen

Willie Nelson vydá své 153. album. Uvedl ho dojemnou předělávkou Toma Waitse

Nová nahrávka se bude jmenovat Last Leaf On The Tree, tedy poslední list na stromě. Fanoušci, kterým naposledy udělal radost v květnu studiovým albem Border, musí doufat, že jeho titul není prorockou metaforou, která by naznačovala, že jde o poslední kousek jeho tvorby.

Nemělo by to tomu tak být, jelikož název desky je odkazem na první singl alba, jímavý cover skladby Last Leaf od Toma Waitse. Do ní Tom Waits vetkl úvahy starého člověka, který přemítá nad tím, že je stále naživu, zatímco mnoho jeho vrstevníků už odešlo. Píseň z alba Bad As Me z roku 2011 legendárnímu jednadevadesátiletému hudebníkovi, jehož elán by mu leckdo mladší mohl závidět, perfektně sedí. Podobné téma ostatně řešil například už v roce 2017 na albu Last Man Standing.

Další písně, které na albu, jež má vyjít v listopadu, uslyšíme v podání Willieho Nelsona pochází od Becka, Toma Waitse, The Flaming Lips, Neila Younga, Niny Simone či Keitha Richardse. Kromě coverů má na desce být i několik původních písní, které Willie napsal se synem Micahem, producentem alba, informuje magazín Billboard.

„Je to přístup, který miluji a v průběhu let jsem ho často používal- prostě hodit na hromadu materiál, trochu poodstoupit, možná pak něco málo přidat, něco trochu oholit a takhle ty písničky postavit,“ prozradil čtyřiatřcetiletý Micah v tiskové zprávě. Na album nahrál přes tucet nástrojů – kytaru, piano ale i „klacíky, větvičky, klády a mrtvé listí“.

Na album přispěl i dlouholetý Nelsonův harmonikář Mickey Raphael, který pro něj vybral skladbu Come Ye od Niny Simone. Dále se posluchači mohou těšit na pedal steel kytaru Daniela Lanoise, bývalého bubeníka Doors Johna Densmora a senegalského perkusionstu Magatteho Sowa.

K číslu 153 desek dospějete, pokud započítáte všechna Nelsonova alba - nejen ta sólová, ale i živáky a společná alba s dalšími interprety.