Obrázek k článku Vyšla sbírka básní Davida Stypky. Kráky jsou poezií i osobním deníkem
| Šárka Hellerová | Foto: Radek Drbohlav

Vyšla sbírka básní Davida Stypky. Kráky jsou poezií i osobním deníkem

Jedním z důvodů, proč je tak snadné se zamilovat do písní Davida Stypky, jsou jejich texty. Slovy uměl čarovat stejně lehce, jako hudbou. Nyní si to můžeme připomenout díky nově vydané sbírce nazvané Kráky.

„Máme velikou radost, že můžeme odpovědět na vaše četné dotazy, kdy bude na světě sbírka Davidových básní, básniček a všemožných zkazek, pozitivní odpovědí,“ napsala kapela Bandjeez 2. listopadu na sociálních sítích s tím, že ten den právě nastal a kniha je na světě.

 

„A kdože jsem já, básník snad? Kdeže jen miluji slova!“ Tak začíná jedna ze Stypkových básní. Možná je již znáte z Instagramu, kde své verše vedle fotografií a ilustrací od února 2019 do listopadu 2020 zveřejňoval, často hned ve chvíli jejich zrodu. Někdy jsou zcela nadčasové, jindy odkazují na aktuální dění.

Deník, který tímto způsobem vznikal, plánoval David Stypka vydat pod názvem Kráky. Protože sbírku k vydání nachystat bohužel nestihl, postarali se o to jeho blízcí. Konečnou podobu připravila kamarádka a kolegyně Kateřina Marie Tichá. Sbírku vydalo nakladatelství Galén v grafické úpravě Luďka Kubíka.

Kromě Galénu bude sbírka ke koupi na Kateřiny koncertech a výtěžek z prodeje poputuje Davidově rodině. „K vám kus Davidovy svérázné poezie, od vás pomoc rodině,“ uvedli Bandjeez, kteří nyní s Tichou hrají. 

Sbírku Kráky zakoupíte v nakladatelství Galén

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený David Stypka (@davidstypka)