Obrázek k článku Vypsaná fixa v jiné dimenzi. Tři koncerty v jednom týdnu a nový klip
| Šárka Hellerová

Vypsaná fixa v jiné dimenzi. Tři koncerty v jednom týdnu a nový klip

Fixa tento týden odehraje dva živé koncerty a jeden online. Z toho minulého vznikl klip nahraný u fanoušků doma.

Videoklip ke skladbě Nedělní chvilka v jiné dimenzi je produktem stále trvajícího bezčasí, v němž se  s koncerty setkáváme prostřednictvím streamovacích služeb. Koláž domácích videí zachycuje, jak takovou událost prožívají fanoušci Vypsané fixy známí jako fixí lid. Někdo se staví na hlavu, jiní cvičí nebo si dopřávají večeři. Většina publika ale klasicky paří, často ovšem společně s potomky, kteří by se na živý koncert do klubu vzhledem k pozdní hodině a věku nejspíš nevydali.

Jak trávíte online koncerty doma vy?

Už na konci tohoto týdne bude streamovací éra konečně opět narušena a hudební fanoušci se setkají pod pódiem. Prozatím v bezpečí svých vozů. Festival Art Parking zahájí dvěma autokoncerty právě Vypsaná fixa. První je vyprodaný, vstupenky na sobotu 24. dubna jsou v prodeji na GoOut.cz. Celý koncert si můžete užít, aniž abyste vystoupili z automobilu, do kterého si na místě můžete objednat i občerstvení.

Ještě, než kapela vystoupí v Pražské tržnici, čeká ji ve čtvrtek 22. dubna další virtuální setkání s fanoušky: Vypsaná fiXa Live in tady

Další koncerty festivalu Art Parking:

23.4. Vypsaná fixa (vyprodáno)

24.4. Vypsaná fixa

27.4. Xavier Baumaxa

28.4. Sto zvířat

29.4. Znouzectnost

Upozornění: Pokud vyjedete na koncert, počítejte s tím, že u vjezdu do areálu je nutné předložit vytištěné a podepsané čestné prohlášení o negativním výsledku antigenního nebo PCR testu (ne staršího než 48 hodin od začátku koncertu) nebo o prodělání onemocnění Covid-19 v době 90 dnů před datem koncertu.