Obrázek k článku Vyměňte si Mišíka. Z vadných výlisků desky Noční obraz zůstala jen rarita
| Honza Vedral | Foto: Animal Music

Vyměňte si Mišíka. Z vadných výlisků desky Noční obraz zůstala jen rarita

Vydavatelství Animal Music pružně zareagovalo na výrobní chybu, která postihla část nákladu vinylové verze alba Noční obraz od Vladimíra Mišíka. Vadné nosiče již nejsou na pultech obchodů a ty již zakoupené prodejci mění zdarma.

„Jak už jste možná někteří zaznamenali, stala se nám nemilá věc: větší část prvního nákladu 2-vinylové verze alba Noční obraz obsahovala vadnou první desku - strana A/B (excentricky vylisovaná, křivá). Chybu objevili až zákazníci, protože těch pár kousků, které jsme rozbalili na kontrolu, bylo v pořádku,“ vysvětluje vydavatel a producent Petr Ostrouchov, jak se vadné kusy s nejprodávanějším domácím albem posledních týdnů dostaly do oběhu.

Přes dlouhé čekací výrobní lhůty v Loděnicích se Animal Music povedlo zjednat rychle nápravu a během čtrnácti dnů vylisovat vinyly znovu a z obchodů stáhnout všechny vadné kusy. „Všude na krámech a v e-shopech už se prodávají jen bezvadné nosiče,“ zdůrazňuje Petr Ostrouchov. Všechny, kteří si album objednali v e-shopu, navíc vydavatel kontaktoval e-mailem a nabídnul bezplatnou výměnu desky A/B za nově vylisovaný kus. O to samé  mohou požádat také všichni, kteří si album koupili v kamenné prodejně před 11. říjnem. „Stačí se dostavit do obchodu, kde jste nakupovali - prodejci už náhradní desky mají,“ ujišťuje Petr Ostrouchov. 

Otázkou zůstává, zda to skutečně všichni zákazníci udělají. Vzhledem k recenzím a dosavadnímu úspěchu alba je dobře možné, že mezi sběrateli se stane špatně vylisovaný první náklad Nočního obrazu s přibývajícími léty vyhledávanou raritou, jejíž cena naopak poroste. Už teď jsou ostatně "vadné kusy" v podstatě nesehnatelné.

I v tom je krom hlubokého analogového zvuku kouzlo vinylové desky, i když třeba zrovna „nehraje“, stále může být na rozdíl od hudby v datovém oblaku sběratelským artefaktem.

Čtěte letenské interview s Vladimírem Mišíkem, které do říjnového Headlineru pořídil Honza Vedral.


Pokud Vás Headliner baví, podpořte nás v anketě Křišťálová Lupa. Děkujeme.