Obrázek k článku Vychutnejte si závěr (ne)Pontonové sezóny s High Five a Quite Quiet
| Redakce

Vychutnejte si závěr (ne)Pontonové sezóny s High Five a Quite Quiet

Hey, Alexa, co bude hrát na letošním posledním Headliner (ne)Pontonu? Pokud máte rádi kytary, přijďte se s námi rozloučit na Střelák s touto prapodivnou ale i velmi vydařenou sezónou.

Jakoby to bylo včera, kdy jsme se letos poprvé sešli na Střeleckém ostrově. Hrála Dashi Stardust a taky Mr. Pink & The Bad Thoughts a ukázalo se, že i bez opravdového Pontonu je pod mostem Legií krásně. Příjemné byly i koncerty, které odehráli Zapomělsem, Johni a Carya. S Šouflšou to zase byla celkem legrace a až nás překvapilo, kolik lidí si přišlo trsnout na Jede Nor v ponorce. Pro každého nastal vrchol koncertního léta jindy, každopádně nejvíc lidí se sešlo ten večer, kdy vystoupili Kateřina Marie Tichá & Bandjeez s 20 Minutes. To byl (ne)Ponton bez sebemenší chybičky, stejně jako ten následující, na němž překrásně hrála kapela Piano a Lukas Landa. Až se člověku nechce věřit, že už nás čeká jeden poslední letošní (ne)Ponton. Těším se na High Five a Quite Quiet, jejichž koncerty pro nás budou znamenat konec léta a pomalý nástup podzimu.

Buďte tam s námi. Vstup je jako vždy zdarma.

Headliner (ne)Ponton #6 / High Five / Quite Quiet ve čtvrtek 9. září 2021

High Five
Pražská kapela High Five už se objevila v rámci Headliner koncertů na pontonu dříve, nyní se vrací, aby se svým vycizelovaným kytarovým popem doplnila Kubu Alexu s jeho Quite Quiet. Pro oba soubory je koneckonců spojení přirozené, Kuba s High Five spolupracuje často i v roli producenta, takže můžeme čekat přátelský dýchánek na pohodu, trochu alternativního folku a pořádnou porci hodného ‘high school rocku’ od kluků ve vyžehlených košilích. Nemyšleno pejorativně, pochopitelně. 

Quite Quiet 
„Ukaž mi cestu a já se vydám opačným směrem.“ Už se zdálo, že věčný hledač ideálního zvuku Kuba Alexa protnul horizont událostí ve správný čas a na správném místě, nicméně jeho Out of Silence jsou zase nějak u ledu a tak nezbývá, než oprášit zkřížené klacky se špekáčky a povolat k táboráku staré dobré Quite Quiet. I tak máme Kubu rádi a není to jen kvůli jeho dvěma metrům výšky, které právem budí respekt. Bude to fajn, fajn, fajnový, takový kotlíkový. Plápoláku plápolej. 

Quite Quiet poslouchejte na Bandcamp.

Kuba Alexa with Filip Gemroth - Almost There