Obrázek k článku VIDEO: Měl by Thom Artway zpívat česky? Podívejte se na Nezapomenout
| Šárka Hellerová | Foto: Alexandra Hrašková

VIDEO: Měl by Thom Artway zpívat česky? Podívejte se na Nezapomenout

Nový singl Nezapomenout je začátkem jeho spolupráce s Universal Music. Další skladby v češtině budou následovat a v příštím roce vyústí ve zpěvákovo čtvrté album.

Thom Artway, držitel ceny Anděl, měl dosud úspěch s písněmi jako jsou I Have No Inspiration a All I know, nyní se vydává svou první skladbu v rodném jazyce. Ten jsme od Tomáše Mačka již mohli slyšet několikrát, zatím to ale nikdy nebylo v jeho vlastní skladbě. Před dvěma lety nazpíval Anděla od Karla Kryla, v televizním scénickém ohlédnutí za tvorbou Václava Neckáře ztvárnil skladbu Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě a letos hostoval v singlu Bílé šaty od Štěpána Urbana.

Nyní zpívá text, který pro něj napsal Ondřej Jurásek. Skladbu Nezapomenout produkoval Johnny Rainbow, který spolupracuje například s kapelami Mirai, Jelen, Kryštof či s Pokáčem. Videoklip, v němž se mísí vzpomínky na minulost i budoucnost, natočil režisér David Van u jezera Venuše. Hraje v něm mimo jiné Thom, herečka Karolína Růžičková a zpěvákův starší bratr Lukáš, který ztvárnil Tomášovo starší já.

„Píseň je o vzpomínce na osobu, se kterou jsme prožili kus života. S osobou, se kterou sice již dávno nejsme v kontaktu, už ji vlastně neznáme, ale občas letmo vzpomeneme na hezké chvíle, které jsme spolu zažili," říká o písni, v níž zní požehnaně smyčců, Artway. Schválně, co na jeho příklon k češtině řeknou fanoušci.