Obrázek k článku VIDEO: Pacient č. 9. Vlaštovka z desky, již Ozzy Osbourne nahrál s týmem snů
| Jarda Konáš | Foto: Epic Records

VIDEO: Pacient č. 9. Vlaštovka z desky, již Ozzy Osbourne nahrál s týmem snů

Praotec metalu netroškaří, ačkoliv se potýká s vážnými zdravotními problémy. Oficiálně oznámil, že svou třináctou desku Patient Number 9, na které se sešlo tolik hvězdných muzikantů, že by dali dohromady festival snů, vydá 9. září.

Že má novinku hotovou se Ozzy Osbourne pochlubil již v dubnu. Nyní spolu s potvrzením data vydání vypustil do světa titulní singl Patient Number 9, jehož videoklip režíroval legendární komiksový tvůrce Todd McFarlane. Autor řady komiksů se Spider-Manem, Venomem nebo Spawnem založil studio zaměřené na animované filmy Todd McFarlane Entertainment a na rockové scéně není rozhodně nováčkem. Studio stálo už za klipy Do The Evolution od Pearl Jam nebo Freak on a Leash od Korn, s Ozzym nedávno spolupracovalo na videu ke třicátému výročí songu Hellraiser.

Nové album spolu s Ozzym nahrával nefalšovaný rockový dream team – pojďme si to projet. Legendární Jeff Beck, nedávno zesnulý bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins, kytarista Pearl Jam Mike McCready, basák Guns N‘ Roses Duff McKagan, bubeník Red Hot Chili Peppers Chad Smith, Eric Clapton, baskytarista skupiny Metallica Robert Trujillo, starý parťák Zakk Wylde, Josh Homme z Queens of the Stone Age nebo basák Jane’s Addiction Chris Chaney.

Ty všechny dokázal Ozzy Osbourne dostat do studia, aby se zapojili do práce na jeho nové studiovce. A tím hvězdná sestava nekončí, třešničkou na dortu je Tony Iommi, se kterým Ozzy kdysi založil Black Sabbath. Iommi zde vůbec poprvé hostuje na nějaké zpěvákově sólové nahrávce, což je pro fanoušky až symbolicky dojemný moment.

Ozzy vydání nové desky vlastně ani nemusel nijak komentovat, protože nejen první singl, ale i dechberoucí výčet hostů hovoří za vše. Producentské role se opět chopil Andrew Watt, se kterým Ozzy natočil už předchozí desku Ordinary Man a rozhodně to nebyla špatná spolupráce. Právě naopak, Ordinary Man řada recenzentů považovala za nejlepší Ozzyho studiovku od dob Ozzmozis. Co budou kritici říkat na novinku Patient Number 9? Uvidíme už na začátku září.

Zpěvák se momentálně zotavuje doma po operaci zad a krku, kterou podstoupil v polovině června. Jeho aktuální stav sice není znám, ale už fakt, že byl propuštěn z nemocnice den po operaci můžeme brát jako optimistický signál toho, že se Ozzy snad brzy na pódia vrátí.