Obrázek k článku VIDEO: November 2nd představují titulní skladbu k filmu Minuta věčnosti. Klip je výletem na Island
| Šárka Hellerová | Foto: Ľubica Martincová

VIDEO: November 2nd představují titulní skladbu k filmu Minuta věčnosti. Klip je výletem na Island

Hlavní kytarový part písně 100 Years nahrál nashvillský kytarista Todd Lombardo, spolupracovník Taylor Swift či Kacey Musgraves. Mixoval ji držitel šesti cen Grammy, producent Tchad Blake, jenž stojí mimo jiné za zvukem některých nahrávek Black Keys a U2.

Atmosférický videoklip ukazuje dosud nezveřejněné záběry nového filmu Rudolfa Havlíka. Díky panoramatickým záběrům krajiny, v níž snímek vznikal, se přenesete spolu s hlavními protagonisty snímku Martinou Babišovou a Jiřím Langmajerem na Island.

„Režisér Rudolf Havlík nás zkontaktoval přes Facebook. Viděl trailer na naši zatím nevydanou skladbu Island a říkal si, že by se mu hodila do nového filmu, který právě na Islandu vznikal,“ popisuje začátky spolupráce zpěvačka November 2nd Saša Langošová. Kapela nakonec nabídla do filmu jinou píseň 100 Years. „Přišlo nám, že se do konceptu filmu skvěle hodí. Když jsme pak skladbu slyšeli v prvních filmových střizích, měli jsme pocit, jako by vznikala na zakázku přímo pro Minutu věčnosti,“ doplňuje Langošová, která je autorkou hudby i textu.

Hlavní akustický kytarový part nechala skupina nahrát nashvillského kytaristu Todda Lombarda, který má na svém kontě koncertování s Taylor Swift nebo nahrávání s Kacey Musgraves. Jeho hru hudebníci pod dohledem producenta Steva Walshe doplnili o ambietní a ruchové zvuky, které podtrhují „islandskou“ náladu skladby. Finální mix měl pak na starosti Tchad Blake, držitel šesti cen Grammy, se kterým November 2nd právě pracují na novém materiálu.  

Snímek Minuta věčnosti vstoupí do českých kin 30. září 2021, ještě předtím bude mít slavnostní premiéru na Febiofestu.