Obrázek k článku VIDEO: Nová pražská kapela Movement připomíná hodnoty pravdy a lásky
| Šárka Hellerová | Foto: Jan Vegy Táborský, YouTube Movement

VIDEO: Nová pražská kapela Movement připomíná hodnoty pravdy a lásky

Týden před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky vydala kapela Movement svůj první klip Pravda a láska. Na pozadí jednoznačného poselství probleskují oživlé noční můry dvacátého i jednadvacátého století, které ohrožovaly a ohrožují demokratickou společnost.

Odmítáme veškeré formy rasismu a xenofobie,“ stojí mimo jiné na zdi, před kterou se v klipu střídají kytarista Martin Přikryl, klávesista Martin Převrátil, baskytarista Ladislav Tobiášek, bubeník Lukáš Bican Přikryl a velice sugestivní zpěvák a kytarista Jan Vegy Táborský. V klipu k debutovému singlu Pravda a láska, jež uvádí slova Václava Havla o tom, že naše země nevzkvétá, se s nimi v prostřizích perou záběry na diktátory,  autoritáře a populisty a na nejrůznější okamžiky dějin a současnosti od těch tragických po ostudné a ryze smutné.

Video natočil a sestříhal Jan Vegy Táborský ve zkušebně kapely na Nákladovém nádraží Žižkov. Jako pozadí využil nápisy, které tam kdysi zanechal Vladimir 518. Mix a master singlu má na starosti Martin Přikryl.

Skupina Movement, v níž se setkali mimo jiné členové FVTVRE a The Prostitutes, poprvé koncertovala loni v srpnu. Se skladbou Pravda a láska do toho Movement skočili po hlavě. Budeme sledovat, jaký pohyb jejich první skladba vyvolá.