Obrázek k článku VIDEO: Aiko v klipu Gemini uzavírá příběh dcery slunce pohledem do mysli blíženců
| Šárka Hellerová | Foto: David Poláček

VIDEO: Aiko v klipu Gemini uzavírá příběh dcery slunce pohledem do mysli blíženců

Kdo někdy přišel o blízkou osobu, bude tanečnici Zuzaně Zizoe Veselé rozumět. Její tanec vyjadřuje emoce, které se v člověku v takovou chvíli perou. Aiko v klipu Gemini uzavírá příběh milenců z předchozího videa ke skladbě Daughter Of The Sun.

Stejně jako Daugter Of The Sun i Gemini pro Aiko produkoval britský producent Steven Ansell. Videoklip byl natočený na barokním zámku Trpísty a režíroval ho Honya Tran. Tak jako v předchozích klipech i zde hraje hlavní roli nositele emocí kromě hudby scénický tanec.

Hudebnici k napsání písně inspirovala věčná proměnlivost, kterou má ve vínku znamení Blíženců. „Často slyším větu “Ten člověk je takový, protože je lev/ryba/střelec....” Ze začátku mi ta věta přišla ironická, nikdy jsem se nad tím nezastavovala, že by datum narození mohlo mít hlubší smysl. Až do momentu, kdy jsem začala vidět podobnosti jednotlivých znamení,“ říká zpěvačka o inspiraci horoskopy. „Jak je možné, že jsem nikdy nepotkala rybu, která se nezajímá o znamení zvěrokruhu? A Lva, který si nemyslí, že se svět točí kolem nich? Ale jak by řekla jedna má kamarádka (ryba) “Samozřejmě, že na to nevěříš, jsi přece kozoroh!". Pořád to ale beru jako zábavu, než cokoliv seriózního.”

Víc než samotné předpovídání osudu dle hvězd ale Aiko inspiruje energie, kterou někteří lidé (často právě blíženci) dokáží mít. „Přijde mi to přitažlivé a nakažlivé, ráda se nacházím v blízkosti lidí, kteří mají jiskru v očích.“